VIDEO Mașini furate din UE și vândute în Moldova. Polițist de frontieră, acuzat de contrabandă
Full Article 2 minutes read

VIDEO Mașini furate din UE și vândute în Moldova. Polițist de frontieră, acuzat de contrabandă

O grupare infracțională a introdus în țară prin contrabandă autoturisme furate din Uniunea Europeană. 13 automobile au fost depistate și ridicate. Despre aceasta comunică Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), care mai anunță că cinci membri ai grupării au fost reținuți, printre aceștia este și un polițist de frontieră.

Bănuiții sunt originari din raioanele Hâncești și Chișinău și au vârste cuprinse între 24 și 44 ani. Activitatea infracțională a acestora a fost documentată pe parcursul ultimelor trei luni.

Oamenii legii au stabilit că membrii grupării introduceau fraudulos în țară mijloace de transport furate din UE, cu scopul comercializării ulterioare, fără achitarea drepturilor de import. Totodată, s-a constatat că elementele de identificare ale autoturismelor (numerele de înmatriculare, pașapoartele tehnice, numerele caroseriei) erau falsificate.

În cadrul celor 20 de percheziții efectuate în data de 27 ianuarie 2022, organele de anchetă au depistat 13 autoturisme, dar și mai multe probe cu privire la alte mijloace de transport introduse anterior de membrii grupării.

Oamenii legii menționează și deprinderile infracționale ale membrilor grupării, manifestate inclusiv în scopul inducerii în eroare a investigațiilor: unul din automobile de fabricație japoneză introdus în țară în seara de miercuri, 26 ianuarie 2022, a fost practic totalmente dezmembrat în mai puțin de patru de ore.

Cinci membri ai grupării au fost reținuți pe un termen de 72 de ore, printre care și un polițist de frontieră, care ar fi facilitat activitatea grupării în virtutea atribuțiilor sale de serviciu.

„Procurorii PCCOCS urmează să decidă dacă vor formula învinuirile și ulterior demersurile de aplicare a arestului”, comunică reprezentanții Procuraturii. Sursa mai declară că la acest stadiu al investigațiilor, bănuiții se prevalează de prezumția nevinovăției, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: