VIDEO „Mi-au paralizat activitatea politică”. Procurorii cer încă 30 de zile de arest la domiciliu pentru Vasile Costiuc
Full Article 2 minutes read

VIDEO „Mi-au paralizat activitatea politică”. Procurorii cer încă 30 de zile de arest la domiciliu pentru Vasile Costiuc

Procurorii cer prelungirea mandatului de arest la domiciliu pentru liderul formațiunii „Democrația Acasă” Vasile Costiuc. Activistul s-a arătat indignat de această inițiativă.

De ce s-a hotărât dna procuror să ceară încă 30 de zile cu lanț la picior, dacă eu nu mă eschivez, vin de câte ori sunt solicitat. Nu văd necesitatea umilirii unei persoane să stea la domiciliu, fără dreptul de a se exprima. Care-s temeiurile pentru izolarea mea de societate? Rămân ferm pe poziție că este un abuz din partea justiției așa-numite „eliberate””, a declarat Costiuc.

De asemenea, Costiuc le-a reproșat magistraților că i-au paralizat activitatea politică.

Vreau să vă aduc aminte că sunt președintele unui partid. Mi-ați paralizat întreaga activitate politică. Nu pot comunica cu colegii mei, nu mă pot exprima public, nu pot vorbi despre procesele care se întâmplă”, a argumentat liderul „Democrația Acasă”.

Ion Cobîșenco, avocatul lui Costiuc, a subliniat că demersul privind arestul la domiciliu trebuie să aibă o anumită justificare.

Că poți influența anumiți martori, riscul că ai putea părăsi țara, riscul de a te eschiva de la răspundere penală sau de a nu te prezenta. Procurorul nu a putut să ne argumenteze acest risc. Acest dosar e de vreo 5-6 ani, dacă cineva voia să să părăsească țara sau să se eschiveze, demult o făcea. Noi putem preda pașaportul dacă Procuratura nu are încredere”, a explicat apărătorul lui Costiuc.

Cobîșenco a mai spus că, în cazul în care judecătorul va da curs solicitării procurorului, va contesta decizia.

Amintim că în dimineața zilei de 12 ianuarie, oamenii legii au efectuat percheziții la domiciliul liderului „Democrația Acasă” Vasile Costiuc. Ulterior, acesta a fost reținut pentru 72 de ore. Avocatul lui Costiuc Ion Cobîșenco a declarat pentru presă că clientul său este învinuit pe două capete: spălare de bani și abuz în serviciu în dosarul privind terenurile de la Durlești. În dosar figurează și consilierul municipal Veaceslav Nedelea, ex-deputat al Partidului Democrat și ex-primar de Durlești, dar și Diana Crudu, fiica fostului primar de Durlești.

Ulterior, liderul „Democrația acasă”, magistrații au decis plasarea acestuia în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: