VIDEO Mihai Popșoi a explicat participarea președintei Maia Sandu la Congresul PAS, deși nu e membră de partid
Full Article 3 minutes read

VIDEO Mihai Popșoi a explicat participarea președintei Maia Sandu la Congresul PAS, deși nu e membră de partid

Vicepreședintele Parlamentului, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Mihai Popșoi a lămurit de ce președinta țării Maia Sandu a participat la congresul formațiunii, care a avut loc duminica trecută. În cadrul ediției din 17 mai a unei emisiuni la postul de televiziune „Primul în Moldova”, acesta a explicat și faptul că Igor Grosu a fost singurul candidat la șefia PAS.

Moderatoarea emisiunii a amintit de criticile în adresa ex-președintelui Igor Dodon, atunci când a participat la evenimente organizate de Partidul Socialiștilor, în pofida faptului că funcția de șef al statului nu este compatibilă cu cea de membru de partid. În replică, deputatul PAS Mihai Popșoi a menționat că el și colegii săi s-au așteptat la critici, însă consideră că participarea președintei țării Maia Sandu este justificată.

Voi fi direct. Noi am încercat să decidem cum va fi corect. Reproșul pe care l-ați exprimat acum – înțelegeam că este posibil să existe astfel de exprimări. Însă, în același timp, doamna Sandu este fondatoarea partidului. Nu exagerăm dacă spunem că, fără ea, partidul nu ar fi existat. De aceea, am considerat că nu putem să nu o invităm la un eveniment atât de important. Și cred că a fost, totuși, o decizie corectă”, a spus Popșoi.

În același timp, Mihai Popșoi a remarcat că nu fostul președinte al țării Igor Dodon este fondatorul Partidului Socialiștilor (PSRM), ci Veronica Abramciuc.

Vicepreședintele Parlamentului a comentat și faptul că Igor Grosu a fost singurul candidat la funcția de președinte al Partidului Acțiune și Solidaritate.

Multora poate nu le place că a fost un singur candidat, chiar și alegătorilor noștri, colegilor. Ne-au reproșat: cum așa, un singur candidat? Pe de altă parte, crearea unei concurențe artificiale, pentru că sincer vorbind, dl Grosu nu are în acest moment concurență în partid… Da, pot exista mulți colegi ambițioși, însă singurul care putea pretinde la șefia partidului este el. Anunțarea formală a unui alt candidat, numai pentru a crea aparența concurenței – nu jucăm astfel de jocuri. El se simțea jenat, puțin spus, că este singurul candidat și a vrut să existe concurenți. Însă nu artificial”, a precizat Popșoi.

Amintim că, pe 15 mai, s-a desfășurat Congresul PAS. În cadrul acestuia, Igor Grosu a fost ales în funcția de președinte al formațiunii. La eveniment a participat și Maia Sandu, care și-a suspendat calidatea de membru de partid după ce a preluat funcția de președinte al țării. De asemenea, la eveniment a participat eurodeputatul român Siegfried Mureșan.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: