(VIDEO) Militari moldoveni vor participa la misiunea de pacificare din Liban. Maia Sandu: „Trebuie să participăm la menținerea păcii internaționale”
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Militari moldoveni vor participa la misiunea de pacificare din Liban. Maia Sandu: „Trebuie să participăm la menținerea păcii internaționale”

32 de militari ai forțelor armate ale Republicii Moldova vor fi detașați în misiune de paficicare în Liban (UNIFIL). Este pentru prima oară când militarii noștri merg într-o misiune ONU în calitate de pacificatori și nu ca observatori militari. La ceremonia de detașare a participat și președinta Maia Sandu. 

În cadrul discursului său președinta Maia Sandu a menționat că Armata Națională are deja o experiență vastă de participare la misiuni internaționale de menținere a păcii

„Țara noastră s-a angajat să contribuie la consolidarea securității internaționale. Datorită profesionalismului militarilor moldoveni, având sprijinul partenerilor de dezvoltare, devenim astăzi un furnizor regional de securitate, un partener care se bucură de încrederea altor state și care susține eforturile comunității internaționale de menținere a păcii”, a spus șefa statului.

De asemenea, Maia Sandu a subliniat că țările trebuie să coopereze pentru a consolida pacea și stabilitatea în lume: „Acum, mai mult decât oricând, trebuie să dăm dovadă de solidaritate și să participăm la menținerea păcii internaționale. Să ajutăm cu ce putem și cum putem mai bine!”.

La final, șefa statului le-a urat militarilor drum bun și le-a transmis că sunt așteptați sănătoși, acasă.

 


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: