VIDEO Ministerul Apărării reacționează, după ce la frontiera moldo-română a fost surprinsă tehnică militară: „Aparține Armatei Naționale”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Ministerul Apărării reacționează, după ce la frontiera moldo-română a fost surprinsă tehnică militară: „Aparține Armatei Naționale”

Ministerul Apărării a venit cu o reacție, după ce pe rețelele de socializare au fost distribuite, în dimineața zilei de azi, secvențe video de la frontiera moldo-română, în care ar fi fost surprinse unități de tehnică militară ce ar aparține României. Într-un comunicat emis, ministerul de resort precizează că tehnica militară ar fi, de fapt, din dotarea Armatei Naționale.

„Unitățile de tehnică militară sunt din dotarea Armatei Naționale și au preluat bunurile tehnico-materiale necesare pentru exercițiul multinațional „JCET 2022”, pentru a fi transportate la centrele de instruire ale Armatei Naționale”, precizează Ministerul Apărării.

Precizăm că potrivit Ministerului Apărării, în perioada 10-21 octombrie curent, la centrele de instruire ale Armatei Naționale va avea loc exercițiul multinațional „JCET-2022” (Joint Combined Exchange Training), la care vor participa militari din Republica Moldova, România și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Apărării, Ala Diaconu, a declarat că, conform regulilor, militarii din diferite țări participă la exerciții militare cu echipamentele logistice proprii. „Camioanele noastre au luat aceste echipamente din România”, a precizat Diaconu pentru NM.

Instituția explică că în contextul desfășurării exercițiului, tehnica militară a Armatei Naționale urmează să se deplaseze din unități la centrele de instruire ale Armatei Naționale pentru a participa la antrenamente.

„Rugăm cetățenii să nu distribuie imaginile în mediul online și să nu speculeze privind apartenența unităților de tehnică militară. Împreună prevenim dezinformarea”, se mai arată în comunicatul citat.

Precizăm că o secvență video cu tehnică militară, surprinsă la „intrarea în Republica Moldova prin punctul de trecere a frontierei Galați — Giurgiulești”, a fost intens distribuit în dimineața zilei de azi pe canalele de Telegram sau TikTok.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: