(VIDEO) Mircea Geoana, despre Republica Moldova: „Un partener foarte important al NATO”
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Mircea Geoana, despre Republica Moldova: „Un partener foarte important al NATO”

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoana, a deschis conferința astăzi, 8 decembrie, ”Dezvoltarea parteneriatelor NATO într-un mediu de securitate în schimbare”, susținută la Chișinău. În cadrul discursului său, Geoana a menționat că Republica Moldova este un partener foarte important al NATO.

”Republica Moldova este un partener foarte important al NATO și vom continua să îi oferim susținere, așa cum facem de peste trei decenii, pentru a își crește reziliența în fața presiunii tot mai mari a Federației Ruse”, a declarat Mircea Geoana.

La eveniment au participat oficiali NATO, ambasadorii și reprezentanții țărilor membre NATO, Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, dar și Șeful Direcției Transformare, Gheorghe Oarza. Oficialii au discutat despre cooperarea internațională cu partenerii și modernizarea Armatei Naționale prin intermediul lnițiativei de Consolidare a Capacităților de Apărare (DCBI).

Scopul evenimentului a fost analiza parteneriatului dintre Republica Moldova și Alianța Nord Atlantică prin prisma realizărilor și inițierea discuțiilor privind perspectivele acestei cooperări. De asemenea, discuțiilor s-au axat pe fortificarea stabilității și securității regionale în contextul războiului din Ucraina.

Activitatea are loc în contextul proiectului Zilele NATO în Republica Moldova, ediția 2022 și este organizată de Centrul de lnformare și Documentare privind NATO din Republica Moldova (ClD NATO), în parteneriat cu Oficiul de Legătură NATO (OLN) din Republica Moldova, Ministerul Afacerilor Externe și lntegrării Europene și Ministerul Apărării al Republicii Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: