(VIDEO) Pompierii au demontat o cruce de pe o biserică dintr-un sat din Căușeni. Ce s-a întâmplat?
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Pompierii au demontat o cruce de pe o biserică dintr-un sat din Căușeni. Ce s-a întâmplat?

În dimineața zilei de 8 septembrie angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au efectuat o misiune neobișnuită pentru localnicii satului Taraclia, raionul Căușeni. Salvatorii au demontat și coborât de la înălțimea de 29 de metri o cruce care risca să cadă în orice moment. 

Potrivit unui comunicat de presă publicat de GSU pe 8 septembrie, construcția s-a dezmembrat din cauza vântului și reprezenta un pericol eminent pentru enoriașii lăcașului de cult. La fața locului au intervenit 4 echipaje de salvatori și pompieri, iar la coborârea crucii au lucrat și alpiniștii din cadrul Detașamentului Regional Căutare Salvare nr.1 din municipiul Chișinău.

Pentru a efectua operațiunea în siguranță, pompierii au utilizat mai multe unități de tehnică, echipament specializat și autoscara de model BRONTO din dotarea IGSU, care are capacitatea de a fi desfășurată la o înălțime de peste 70 metri. Operațiunea a durat o oră, timp în care instalația, cu greutatea de peste 35 de kg și înălțime de 1,5 m, a fost demontată și coborâtă de pe cupola bisericii.

Aceasta ar putea fi reinstalată pe cupolă după ce va fi reparată și nu va reprezenta pericol. Potrivit IGSU în ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii au intervenit în 73 situații de risc.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: