VIDEO NASA și SpaceX au lansat cu succes în spațiu o capsulă cu doi astronauți. Mesajul lui Trump 
Full Article 2 minutes read

VIDEO NASA și SpaceX au lansat cu succes în spațiu o capsulă cu doi astronauți. Mesajul lui Trump 

NASA și compania SpaceX au lansat cu succes o capsulă cu doi astronauți americani la bord către Staţia Spaţială Internaţională. Aceasta este prima misiune în cosmos cu echipaj uman, care pleacă de pe teritoriul SUA, după o pauză de nouă ani, informează Digi24.

Capsula Crew Dragon cu cei doi astronauți la bord, Bob Behnken și Doug Hurley, a fost plasată pe orbită. Andocarea la Stația Spațială Internațională a capsulei este prevăzută pentru duminică, în jurul orei 17:30, ora Republicii Moldova. Treptele reutilizabile ale rachetei Falcon 9 s-au întors cu bine pe Pământ.

În acest sens, președintele Donald Trump a venit cu un mesaj de felicitare.

„Încă o dată, cu mândrie, am lansat astronauți americani la bordul unei rachete americane chiar de aici, de pe tărâm american. În timp ce inaugurăm o nouă eră a călătoriilor spațiale cu echipaj uman, ni se reamintește că America depășește mereu mari provocări. Națiunea noastră este binecuvântată, sunt rezerve nelimitate de talent, tenacitate și hotărâre”, a spus Trump

„SpaceX a devenit prima companie privată care trimite oameni pe orbita terestră. Elon Musk, felicitări, felicitări, Elon”, a mai spus acesta.

Amintim că lansarea misiunii era prevăzută pentru miercuri, dar a fost amânată în ultimul moment din cauza condițiilor meteo nefavorabile de la Centrul Spațial Kennedy din Florida.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: