(VIDEO) „Nici în perioada lui Plahotniuc Moldova nu a trăit așa ceva”. BCS a cerut alegeri anticipate și a părăsit ședința în semn de protest
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) „Nici în perioada lui Plahotniuc Moldova nu a trăit așa ceva”. BCS a cerut alegeri anticipate și a părăsit ședința în semn de protest

Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) a blocat tribuna centrală a legislativului, în semn de solidaritate față de jurnaliștii celor șase posturi TV, a căror licență de emisie a fost suspendată prin decizia Comisiei Situații Excepționale (CSE). Ulterior, parlamentarii din opoziție au solicitat dizolvarea legislativului, organizarea alegerilor parlamentare anticipate și au părăsit sala de ședințe.

Batrîncea susține că decizia privind suspendarea licenței de emisie a celor șase posturi TV, afiliate Partidului „ȘOR” nu corespunde legii.

Ați avut posibilitatea să arătați că sunteți de altă calitate. Nici în perioada lui Plahotniuc Moldova nu a trăit astfel de atitudini. „Rușine, jos PAS! Demisia!”, au scandat deputații BCS după pauza de 30 de minute pe care au solicitat-o anterior. De la tribuna centrală, vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea a cerut dizolvarea parlamentului și alegeri parlamentare anticipate.

„Fracțiunea BCS va boicota această ședința și vom merge la sfat cu cetățenii propriei țări, vom merge în teritoriu pentru a vedea ce cred ei despre pașii următori. V-am avertizat: de la dragoste la ură e un pas, de la guvernare până în opoziție e un pas, acolo veți ajunge”, a conchis Batrîncea.

În replică, deputata PAS Marcela Adam a dat citire art. 32 din Constituție, care menționează că se pedepsește prin lege ura națională, incitarea la separatism, război, etc.

„Noi, de luni de zile, urmărim pseudo-proteste care au avut drept scop deturnarea regimului constituțional. Ceea ce face astăzi opoziția nu face decât să confirme apartenența la „gruparea pentru hoție și război”. A demonstrat asta astăzi”, a conchis parlamentara.

Vicepreședintele Parlamentului, deputatul socialist Vlad Batrîncea a propus în cadrul ședinței din 22 decembrie a Parlamentului audierea prim-ministrului Natalia Gavrilița, în calitate de șefă a Comisiei Situații Excepționale (CSE) și a președintei Consiliului Audiovizualului Liliana Vițu. Motivul este suspendarea licenței de emisie pentru șase posturi TV afiliate Partidului „ȘOR”. În replică, președintele Legislativului Igor Grosu a remarcat că autoritățile trebuie să continue să „curate spațiul informațional de toxine propagandistice”.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: