(VIDEO) O rusoaică a publicat un video din Aeroportul Chișinău, după ce i s-a refuzat intrarea în țară
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) O rusoaică a publicat un video din Aeroportul Chișinău, după ce i s-a refuzat intrarea în țară

Pe internet a fost publicat un video în care o femeie susține că a venit împreună cu soțul și copilul său de 4 ani din Rusia, prin Erevan, în Republica Moldova, însă i-a fost interzisă intrarea în țară. În aceeași situație s-ar fi pomenit încă un cuplu din Rusia, care a ajuns la Chișinău în același mod. Femeia pretinde că le-au fost luate pașapoartele și nu au fost informați nici despre motivele refuzului, nici despre posibilitățile de a reveni la Erevan.

Imaginile video au fost publicate de TSV Prednestrovie (ТСВ Приднестровье) pe 23 martie, iar ulterior preluate și de alte surse.

Femeia, care s-a prezentat drept Elizaveta, susține că a venit la Chișinău împreună cu familia sa, pentru a merge la consulatul Israelului, unde urma să fie verificați pentru repatriere în Israel. Aceasta susține că poliția de frontieră din Moldova le-a luat pașapoartele și alte acte, fiind blocați în Aeroportul Chișinău.

„Împreună cu noi mai este un cuplu de tineri. Ne-au luat pașapoartele… Ni se spune că de aici putem pleca doar înapoi la Erevan, acolo de unde am venit”, a spus femeia.

Contactată de NM, Raisa Novițchi, șefa Secției comunicare strategică, a precizat că știe despre acest caz.

„Cetățenii străinii primesc refuz de intrare în Republica Moldova dacă nu întrunesc condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat, în sensul că nu își pot justifica scopul călătoriei în Republica Moldova, neavând documentele necesare. Conform procedurilor legale, toate persoanele care primesc refuz de intrare în Moldova sunt returnate în țara de pornire”, a explicat Novițchi.

În ultimele 24 de ore, pe sensul de intrare în Republica Moldova, în cazul a 34 de persoane s-a aplicat refuzul de autorizare a trecerii frontierei de stat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: