VIDEO Obiectivele pe care le are Germania în contextul în care a preluat președinția UE
Full Article 2 minutes read

VIDEO Obiectivele pe care le are Germania în contextul în care a preluat președinția UE

Ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova, Angela Ganninger, a prezentat obiectivele pe care le are Germania în contextul în care a preluat președinția Consiliului Uniunii Europene.

„Avem mai multe obiective politice și priorități pe care aș vrea să le prezint. Programul a fost elaborat în contextul pandemiei de coronavirus, ceea ce se răsfrânge asupra tuturor domeniilor. Prima ar fi depășirea pe termen lung a pandemiei de coronavirus, precum și redresarea economică. Pe timpul președinției Consiliului Uniunii Europene, Germania trebuie să se pună de acord cu alte state în privința cadrului financiar pentru anii 2021-2027. Trebuie să fie susținut și un pachet de redresare”, a declarat Angela Ganninger, în cadrul unei conferințe de presă.

„Este importantă creșterea economică și consolidarea pieței noastre interne. În acest sens am în vedere și Republica Moldova cu care avem un acord de asociere și un acord de liber schimb. Milităm și pentru menținerea deschisă a piețelor”, a spus ambasadoarea.

Cel de-al doilea obiectiv este o Europă mai puternică și mai inovatoare. „Optăm pentru un cadru politic modern, digital. Vom avea nevoie de competențe digitale și de durată”, a precizat Angela Ganninger.

Cel de-a treilea obiectiv este o Europă echitabilă. „Vorbim despre perspectivele de durată ale tinerilor și oferirea posibilităților. Un pilon ar fi elaborarea unor mecanisme de protecție pentru lucrătorii sezonieri. Se referă și la lucrătorii sezonieri din Republica Moldova”.

„O altă prioritatea este egalitatea dintre bărbați și femei. Este vorba despre aceeași remunerare pentru aceeași muncă, șanse egale. Germania este pentru ratificarea convenției de la Istanbul”, a declarat ambasadoarea.

Totodată, Angela Ganninger a spus că Germania își propune drept obiectiv o Europă durabilă, o Europă a securității și valorilor comune și o Europă puternică în lume.

„Vrem să promovăm o democratizare a internetului și o reziliență a societăților în abordarea informațiilor false. Este important ca persoanele să aibă acces la informații corecte. Ne propunem combaterea rasismului și criminalității”, a mai adăugat Angela Ganninger.

De asemenea, ambasadoarea Germaniei a vorbit despre reforma sistemului european al azilului și conjugarea eforturilor pentru a acorda asistență altor state.

Menționăm că de la 1 iulie, Germania a preluat președinția UE de la Croația.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: