VIDEO Opt morți și 50 de răniți într-o busculadă produsă pe stadion, înainte de un meci al Cupei Africii
Full Article 2 minutes read

VIDEO Opt morți și 50 de răniți într-o busculadă produsă pe stadion, înainte de un meci al Cupei Africii

Opt oameni au murit, iar circa 50 au fost răniți pe stadionul Olembe din capitala statului Camerun, înainte de meciul dintre selecţionatele Camerunului şi Insulelor Comore, potrivit ndtv.com.

Tragedia s-a produs după ce microbiștii s-au călcat în picioare la intrarea pe stadion din orașul Yaounde.

Deși din cauza pandemiei, capacitatea stadionului cu 60 de mii de locuri a fost redusă la 60%, organizatorii au permis accesul la o capacitate de 80%.

„Opt decese au fost înregistrate, două femei de circa 30 de ani, patru bărbați de circa 30 de ani, 1 copil sunt printre victime”, a declarat ministrul Sănătății pentru agenția AFP.

De asemenea, au fost rănite circa 50 de persoane. Trei dintre victime sunt în stare gravă. De asemenea, în spital a ajuns și un copil.

Înaintea acestui incident au avut loc şi alte tragedii similare care au îndoliat lumea fotbalului din Africa, în ultimii ani.

Astfel, pe 15 iulie 2017, opt persoane au fost ucise şi sute rănite într-o busculadă produsă pe stadionul Demba Diop din Dakar, în urma unor incidente între suporteri în timpul finalei Cupei Ligii senegaleze.

Pe 11 aprilie 2001, 43 de persoane au murit când mii de fani fără bilete au intrat cu forţa pe stadionul Ellis Park, deja plin, la Johannesburg, în Africa de Sud.

În acelaşi an, pe 10 mai 2001, 126 de persoane au fost ucise în Accra (Ghana), în timpul ciocnirilor dintre suporteri. Poliţiştii au făcut uz de gaze lacrimogene, iar spectatorii care au vrut să fugă au găsit închise porţile stadionului.

Cel mai dramatic bilanţ pentru acest tip de tragedie a fost înregistrat la nivel mondial pe stadionul naţional din Lima, în mai 1964, când un gol anulat în preliminariile Jocurilor Olimpice, în cursul meciului dintre Peru şi Argentina, a generat o încăierare generală şi o mişcare a mulţimii în tribune, soldată cu 320 de morţi o o mie de răniţi, precizează Agepres.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: