VIDEO Panică în Noua Zeelandă. Cel puțin 5 morți, după eruperea vulcanului White Island
Full Article 2 minutes read

VIDEO Panică în Noua Zeelandă. Cel puțin 5 morți, după eruperea vulcanului White Island

Cel puțin cinci oameni au murit în urma eruperii vulcanului White Island din Noua Zeelandă, iar numărul victimelor ar putea crește, informează presa locală astăzi, 9 decembrie. Potrivit poliției, în momentul eruperii, în apropierea craterului se aflau mai mulți turiști. Deocamdată, au fost salvate 18 persoane, care au suferit diferite răni. O operațiune de amploare nu poate fi inițiată, pentru că zona este prea periculoasă.

White Island, cunoscut și sub numele de Whakaari, este unul dintre cei mai activi vulcani din Noua Zeelandă. În pofida acestuia fapt, insula este o atracție turistică foarte populară.

Premierul Noii Zeelande, Jacinda Arden, a declarat că în momentul eruperii, pe insulă erau mai mulți turiști, atât din țară, cât și străini.

„Știu că va fi multă îngrijorare și anxietate din partea celor ai căror apropiați erau pe insulă în acel moment, dar vă asigur că poliția face tot ce îi stă în puteri”, a declarat premierul.

În același timp, oamenii legii au anunțat că ar fi vorba despre aproximativ 50 de persoane care se aflau în apropierea vulcanului. „La această etapă, este prea periculos pentru salvatori să se apropie de insulă”, au precizat forțele de ordine. Acestea au mai spus că, în prezent, locul este acoperit de cenușă și material vulcanic.

White Island a erupt ultima oară în 2016. Din fericire, atunci nimeni nu a fost rănit.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: