VIDEO Papagal, salvat de pe vârful unui copac, la Bălți. Pasărea participa la un spectacol de circ
Full Article 1 minutes read

VIDEO Papagal, salvat de pe vârful unui copac, la Bălți. Pasărea participa la un spectacol de circ

Salvatorii din nordul țării au efectuat o misiune de salvare de la înălțime a unui papagal de rasă. Cazul a avut loc în după amiaza zilei de 27 mai în satul Elizaveta a municipiului Bălți. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 13:08.

Potrivit informațiilor înregistrate, un papagal de rasă “ara”, care participă în spectacole în cadrul unui circ, a zburat de la stăpân până în vârful unui copac. Pentru evacuarea pasării de la o înălțime de 19 m, la fața locului a intervenit o echipă de salvatori din cadrul Direcției Regionale Căutare Salvare nr.2.

Misiunea acestora era îngreunată de rafalele de vânt puternic. Angajații IGSU au instalat o scară culisabilă și urcând-se în vârful copacului zguduit de rafalele de vânt au evacuat pasărea speriată.

Papagalul nu a avut de suferit și în scurt timp a fost returnat stăpânului.

Conform IGSU, de la începutul anului 2023, angajații IGSU au efectuat 153 de misiuni la salvarea animalelor aflate în dificultate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: