(VIDEO) Felicitări pentru socialiștii români. Batrîncea a primit în dar o hartă a României Mari
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Felicitări pentru socialiștii români. Batrîncea a primit în dar o hartă a României Mari

Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, a primit în dar o hartă a României Mari de la colegul său, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Vasile Șoimaru. Parlamentarul a adresat un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Naționale a României, menționând că mai mulți deputați ai Partidului Socialiștilor dețin și cetățenia acestei țări.

În cadrul ședinței din 3 decembrie a Parlamentului, deputatul PAS Vasile Șoimaru a felicitat deținătorii de pașapoarte românești din actualul Legislativ cu ocazia Zilei Naționale a României.

„Acum două zile, am avut o dată foarte importantă în istoria țării noastre – 1 decembrie. Vreau să felicit pe toți cetățenii români cu pașapoarte românești din această sală. Vreau să le urez mulți ani și să dea domnul să mai ajungem la așa zile Totodată, vreau să-i felicit și pe cei 4 socialiști care dețin această cetățenie. Felicit și statul român că nu le-a refuzat”, a declarat Șoimaru.

Deputatul PAS s-a adresat în mod special către socialistul Vlad Bătrîncea, căruia i-a înmânat cadou harta României Mari: „Dacă îmi dați voie, să o întorc celui căruia poate îi pare rău că a făcut acest lucru atunci. Chiar dacă nu-i pare rău, eu am să fac acest lucru, îi donez această hartă și îl rog foarte mult să nu mai facă asemenea lucruri, dacă vrea să rămână coleg cu mine”, a comunicat deputatul PAS.

La rândul său, socialistul Vlad Batrîncea a venit cu un apel către parlamentari și i-a chemat la disciplină.

„Stimați colegi, fiind deputați în Parlament, să nu uitați că sunteți salarizați de către cetățenii Republicii Moldova, că Republica Moldova este un subiect de drept internațional, este o țară care are un trecut istoric și are un viitor frumos”, a menționat Bătrîncea.

***

În data de 10 decembrie 2015, în cadrul dezbaterilor cu privire la ordinea de zi, Vlad Batrîncea a rupt harta Românei Mari. Deputatul PSRM a propus audierea Ministrului Educației pe subiectul directorilor de școli dar și „propagandei românismului”. Propunerea nu a fost susținută decât de deputații PSRM și PCRM.

Prin urmare, în cadrul dezbaterilor, deputatul Bătrâncea a rupt o hartă a României Mari în plenul Parlamentului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: