(VIDEO) PAS: Directori de școli, obligați să participe la un concert. Primăria Chișinău: Este legal!
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) PAS: Directori de școli, obligați să participe la un concert. Primăria Chișinău: Este legal!

Mai mulți șefi ai instituțiilor de învățământ din capitală, profesori, precum și elevi, ar fi fost obligați de către șeful interimar al Direcției Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău, Andrei Pavaloi, să se prezinte la un concert. Deputata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Angela Munteanu-Pojoga și vicepreședinta fracțiunii PAS din CMC Zinaida Popa au anunțat că vor sesiza Procuratura Generală în legătură cu aceste fapte. Contactat de NM, Pavaloi a declarat că evenimentul este dedicat absolvenților, implicarea angajaților fiind pe deplin legală.

Ieri am aflat că șeful interimar al Direcției Educație din cadrul Primăriei Chișinău, Andrei Pavaloi, a emis un demers către toți directorii instituțiilor educaționale municipale. Acesta, pentru promovarea șefului său Ion Ceban, obligă toți directorii instituțiilor de învățământ secundar să se prezinte obligatoriu la un concert. Mai mult decât atât, acesta obligă nu doar directorii, dar și pe diriginți împreună cu elevii din clasele absolvente să meargă la un concert într-un parc din capitală”, a declarat deputata Angela Munteanu-Pojoga în cadrul unui briefing. 

La rândul său, reprezentanta PAS din Consiliul Municipal Chișinău Zinaida Popa a declarat că participanților li s-ar fi impus un dress code special: Vreau să citez din acea cerere semnată de către dl. Pavaloi: „Să vină în vestimentație festivă, cu eșarfă și tocă pentru absolvenți”. Zici că trăim într-o dictatură sovietică, când primarul cheamă elevii și învățătorii la concerte pentru a-și face PR politic. Domnule Ceban, terminați aceste obrăznicii”.

Contactat de NM, șeful interimar al Direcției Educație a Primăriei municipiului Chișinău, Andrei Pavaloi, neagă că elevii ar fi impuși să participe. Mai mult, acesta a subliniat că astfel de evenimente, dedicate absolvenților, sunt organizate anual.

„În acest an, ținând cont de faptul că au fost ridicate anumite restricții, am organizat evenimentul într-un alt format, mai lărgit, activitatea fiind a Direcției. Respectiv, atragerea unor angajați în activitate este legală. Asta pentru că directorii sunt parte a programului planificat și urmează să asigure viața și securitatea elevilor care vor participa din instituție”, a declarat Andrei Pavaloi.

Șeful interimar al DGEST a ținut să precizeze că „obligativitatea de participare este pentru directorii care știu că vor avea elevi doritori să vină și nicidecum pentru elevi”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: