(VIDEO) PAS – la raport. Conferință de presă după primul an de guvernare al majorității parlamentare
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) PAS – la raport. Conferință de presă după primul an de guvernare al majorității parlamentare

Pe 11 iulie 2022 s-a împlinit un an de la cel mai recent scrutin parlamentar. Cu această ocazie, deputații fracțiunii parlamentare a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au ieșit la raport în fața Legislativului.

Primul care a ținut un discurs este președintele Legislativului Igor Grosu. Acesta a amintit de angajamentele pe care și le-a asumat în campania electorală, de majorarea alocațiilor, pensiilor și de compensațiile oferite de guvern pentru plata facturilor.

„În ciuda tuturor greutăților, PAS a reușit să majoreze salariul mediu pe economie cu 14%”, a relatat Grosu.

De asemenea, speakerul a amintit de obținerea statutului de stat-candidat la aderarea la UE, obținut recent.

Ulterior, a ținut un discurs premierul Natalia Gavrilița. Aceasta a amintit că fosta guvernare a adus țara „în izolare internațională”, iar „statul nu avea bani, pentru că nu avea încrederea partenerilor”.

„Rămânem dedicați cauzei noastre: o Moldovă mai bună. Luna viitoare, la un an de la învestirea guvernului, voi veni cu un raport detaliat, dar și cu o serie de anunțuri importante pentru viitor. Avem soluții și vom atenua efectul crizelor”, a menționat Gavrilița.

Vicepreședintele Parlamentului Mihai Popșoi a adresat un mesaj și pentru cetățenii vorbitori de rusă. Acesta a dar asigurări că, în pofida propagandei, cetățenii Republicii Moldova înțeleg cu adevărat în acest zile „cine le sunt prietenii și cine îi ajută cu adevărat”. Acesta și-a exprimat convingerea că, indiferent de etnie și naționalitate, toți locuitorii țări își doresc pace.

***

Amintim că, în urma scrutinului parlamentar din 11 iulie 2021, PAS a obținut 63 de mandate de deputat, cu un scor de aproape 53% din voturi. Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) s-a ales cu 32 de mandate, iar Partidul „ȘOR” – cu 6 mandate (dintre care unul deținut de președintele formațiunii Ilan Șor, cercetat penal și plecat din Moldova de cel puțin trei ani).


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: