VIDEO „Pentru mine a fost un șoc”. Un medic din Rusia, emigrat la noi în țară, surprins de libertatea pe care o au moldovenii
Full Article 2 minutes read

VIDEO „Pentru mine a fost un șoc”. Un medic din Rusia, emigrat la noi în țară, surprins de libertatea pe care o au moldovenii

Un medic din Rusia stabilit cu traiul în Moldova a rămas impresionat de libertatea de care se bucură cetățenii noștri. Într-un video postat pe TikTok, acesta povestește cum a decurs evenimentul de inaugurare a sărbătorii naționale Ziua Independenței. El s-a arătat uimit că nu a fost suspus controlului de oamenii legii, odată intrat în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), dar și de faptul că conducerea țării a stat alături și a vorbit cu oamenii aflați la eveniment.

Am rămas uimit pe cât de liber este totul. Când am ajuns acolo credeam că o să fie totul îngrădit, o să stea poliția, mașini care transportă persoanele reținute, câini, o să verifice gențile. Nimic din toate astea nu s-a întâmplat. Mă uitam straniu, credeam că cineva totuși trebuie să controleze. Când am intrat în piață, mă gândeam unde să stau, de obicei sunt anumite locuri pentru diferiți oameni. Aici, însă, toți se apropie de scenă. Stăteam acolo unde vroiam. Este atât de plăcut. Președintele, premierul, președintele Parlamentului, deputații, după discurs, au coborât de pe scenă și au stat cu noi în rând, urmărind concertul. După asta au vorbit cu oamenii. Pentru mine a fost un șoc. Multă lume nu apreciază acest lucru”, a spus medicul.

Pe 27 august, Republica Moldova a marcat 31 de ani de la proclamarea independenței. Cu acest prilej, în capitală dar și în alte localități din țară, au fost organizate un șir de manifestații cultural-artistice.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: