(VIDEO) „Planifică să ne atace cu ajutorul satelitului Tiraspol-90”. Maia Sandu, din nou menționată în serialul de satiră Deutsche Welle
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) „Planifică să ne atace cu ajutorul satelitului Tiraspol-90”. Maia Sandu, din nou menționată în serialul de satiră Deutsche Welle

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a fost menționată din nou în desenul animat de satiră „Zapovednik” (Rezervația), realizat de Deutsche Welle. În episod mai apar personalități politice precum Vladimir Putin, Serghei Lavrov, Emmanuel Macron, cuplul Donald și Melania Trump sau Dmitri Peskov.

În noul episod „Zapovednik”, Maia Sandu apare în rolul prințesei Maya din „Războiul Stelelor”. Scena este construită în jurul declarației anterioare a șefei statului, potrivit căreia Rusia pregătește schimbarea puterii în Moldova.

Subiectul show-ului este o analiză făcută de către Lup, Iepure, Cioară și Bufniță a știrilor televizate. Animalele încearcă să își răspundă la întrebarea: și-au ieșit din minți politicienii sau poporul nu este demn de ei?”.

Maia Sandu este ilustrată pe o navă spațială, unde se întâlnește cu președintele Belarusului Alexandr Lukașenko în rolul maestrului Yoda (personaj din Războiul Stelelor).

„Planifică să ne atace cu ajutorul satelitului „Tiraspol-90””, spune Maia Sandu.

La rândul său, Lukașenko o îndeamnă să vină „de partea forțelor întunericului”.

„Ce spuneți, cum rămâne cu libertatea?”, întreabă Sandu.

„Libertatea ni se dă o singură dată, însă poate fi vândută de mai multe ori. Trecând de parte întunericului, mi-am încălzit locul aici. Fie tranșele (de bani) alături de noi și fie să nu le ratăm”, răspunde Lukașenko.

Este a doua oară când Maia Sandu apare în serialul animat. În februarie 2023, aceasta apare într-o discuție, la aeroport, cu președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen.

Amintim că, pe 13 Februarie, Maia Sandu a declarat că Rusia ar planifica, prin protestele organizate de opoziție și prin atragerea unor persoane din Rusia, Belarus, Serbia și Muntenegru, să organizeze destabilizări și să efectueze o lovitură de stat, inclusiv prin luare de ostatici și preluarea controlului asupra unor clădiri guvernamentale.

Anterior, președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a declarat în cadrul unui discurs în fața Consiliului European că a informat-o pe Maia Sandu despre faptul că serviciile speciale ucrainene au intrat în posesia unor informații cu privire la planul Rusiei. SIS-ul de la Chișinău a confirmat informațiile. Rusia a negat aceste acuzații.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: