(VIDEO) „Pleacă!” Reacția lui Lukașenko după ce muncitorii unei uzine din Minsk l-au întâmpinat cu strigăte
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) „Pleacă!” Reacția lui Lukașenko după ce muncitorii unei uzine din Minsk l-au întâmpinat cu strigăte

Președintele Belarusului Alexandr Lukașenko a vizitat, în dimineața de 17 august, uzina de vehicule grele din Minsk (MZKT). Angajații întreprinderii l-au întâmpinat cu strigăte, potrivit imaginilor publicate pe canalul de telegram Nexta Live.

„Mulțumesc”, le-a răspuns Lukașenko. „Vă răspund la această întrebare: puteți să strigați mai departe!”.

Lukașenko a ajuns la uzină cu elicopterul. Potrivit portatului Tut.by, președintele Belarusului a vizitat una dintre secțiile uzinei și a ținut un discurs în fața unui grup de angajați. Restul muncitorilor l-au așteptat afară.

Lukașenko a declarat că ia în considerare posibilitatea modificării Constituției și revizuirea atribuțiilor puterilor în stat. Acesta s-a arătat gata să renunțe la unele pârghii în calitate de președinte, „însă nu sub presiune și nu prin proteste”.

Președintele Belarusului a mai spus că nu vor fi organizate noi alegeri prezidențiale: „Până când nu mă veți ucide, alte alegeri nu vor fi”, citează portatul Tut.by.

Aminitm că din 9 august în Belarus se desfășoară proteste de amploare împotriva lui Alexandr Lukașenko, care potrivit Comisiei Electorale Centrale, a câștigat al șaselea mandat de președinte. Pe 16 august la Minsk a avut loc cea mai mare acțiune de până acum, care a adunat peste 200 000 de participanți.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: