VIDEO Polonia demontează un nou monument dedicat „gloriei” Armatei Roșii
Full Article 2 minutes read

VIDEO Polonia demontează un nou monument dedicat „gloriei” Armatei Roșii

Un monument dedicat soldaților Armatei Roșii, ridicat în onoarea a 676 de ostași care au murit pe câmpul de luptă în martie 1945, a fost demontat de autoritățile din Polonia, scrie Ukrainskaia Pravda.

„1945 în Polonia, în alte regiuni, nu a fost un an al ciocnirilor între sclavi și eliberatori. Nu a fost un an al ciocnirilor între bine și rău, ci un an al ciocnirilor între rău și rău, între sclavi și sclavi, indiferent dacă au fost ei sunt național-socialiști germani sau comuniști sovietici. Din 1939 au vrut să distrugă Polonia, au vrut să distrugă Europa Centrală”, a declarat Karol Nawrocki, șeful Institutului pentru Memoria Națională a Poloniei.

„Pentru că nu este un monument. Este un obiect. Un monument trebuie să aibă valoare istorică, științifică sau estetică. Nu este istoric, pentru că se referă la evenimente care nu s-au întâmplat, pentru că în 1945 nu a existat nici eliberare, nici eroi din Armata Roșie”, a adăugat Nawrocki.

Amintim că pe 4 aprilie, Serviciul de Securitate a Statului din Letonia l-a reținut pe Alexander Zhgun, un membru al grupului Night Watch creat pentru a proteja monumentele sovietice care urmau să fie demolate.



Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: