VIDEO Președintele Austriei, mușcat de câinele Maiei Sandu, i-a transmis o jucărie lui Codruț: „Este începutul unei prietenii”
Full Article 3 minutes read

VIDEO Președintele Austriei, mușcat de câinele Maiei Sandu, i-a transmis o jucărie lui Codruț: „Este începutul unei prietenii”

Președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, a comentat incidentul din curtea președinției de la Chișinău, când câinele Maiei Sandu, Codruț, l-a mușcat. Liderul de la Viena a declarat că este „un mare iubitor de câini” și că a înțeles că Codruț era nervos din cauza numărului mare de persoane din jurul său. Acesta i-a transmis președintei Sandu un ursuțel de pluș pentru Codruț.

Pe 17 noiembrie, în ultima zi a vizitei sale oficiale în Moldova, Alexander Van der Bellen a publicat un videoclip în care a comentat incidentul când a fost mușcat de Codruț, după ce presa din întreaga lume a relatat pe larg despre caz.

Prima mea întâlnire cu Codruț, „Primul Câine” al Republicii Moldova, a provocat un pic de agitație. Toți cei care mă cunosc știu că sunt un mare iubitor de câini și pot să îi înțeleg entuziasmul. Era nervos din cauza numărului mare de oameni din jur. Mai important decât asta este că discuțiile mele cu președinta Maia Sandu, cu prim-ministrul și președintele parlamentului și mulți antreprenori austrieci au fost foarte bune. Viitorul Republicii Moldova este în Europa lărgită. Viitorul nostru este într-o Europă mai largă. Apropo, în ultima mea zi petrecută în Moldova i-am transmis Maiei Sandu o mică jucărie pentru Codruț. Este începutul unei prietenii frumoase”, a spus acesta.

În imaginile video se observă cum liderul de la Viena îi oferă Maiei Sandu un ursuleț de pluș.

Amintim că, în perioada 16 – 17 noiembrie, președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, și președinta Sloveniei, Natasa Pirc Musara au efectuat o vizită oficială în țara noastră. Oficialii au avut ieri întrevederi cu șefa statului Maia Sandu, premierul Dorin Recean și președintele Parlamentului Igor Grosu. Astăzi, Maia Sandu și Alexander Van de Bellen au participat la un forum de afaceri moldo-austriac, organizat de Camerele de comerț și industrie din ambele țări. În aceeași zi, cei trei președinți se vor întâlni cu studenții Universității de Stat din Moldova.

Precizăm că, după întrevederea trilaterală din 16 noiembrie, de la Președinție, cei trei șefi de stat au făcut o plimbare prin curtea instituției, unde se afla Codruț, membri ai administrației prezidențiale și a delegațiilor străine. La un moment dat, der Bellen s-a apropiat de animăluț pentru a-l mângâia, însă, când președintele austriac a întis mâna pentru a o face, Codruț l-a mușcat. Ulterior, în cadrul întrevederilor cu Igor Grosu și Dorin Recean, der Bellen a fost obsevat cu mâna bandajată. Detalii – AICI.

Incidentul a fost relatat de unele dintre cele mai celebre redacții de presă – Reuters și Politico. Subiectul a ajuns și în presa din Austria, Rusia, Ucraina, România, Belarus și chiar Turcia și Indonezia. Detalii – AICI.

***

Codruț a ajuns în atenția publică în luna septembrie, după ce a fost surprins în curtea Președinției, alături de Maia Sandu. Ulterior, șefa statului a publicat o imagine cu el și i-a relatat povestea pe o rețea de socializare. Șefa statului a menționat că acesta a fost adoptat la începutul anului 2023, după ce a fost găsit în stradă lovit de o mașină. Din nefericire, veterinarii au fost nevoiți să-i amputeze o lăbuță. De atunci, Codruț a fost văzut în multiple ocazii alături de președinta Sandu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: