VIDEO Președintele Kazahstanului, unul dintre aliații Rusiei, declară că nu va recunoaște republicile separatiste Lugansk și Donețk
Full Article 2 minutes read

VIDEO Președintele Kazahstanului, unul dintre aliații Rusiei, declară că nu va recunoaște republicile separatiste Lugansk și Donețk

Președintele Kazahstanului Kasîm-Jomart Tokaev a declarat în cadrul Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg că cel mai propbabil țara sa nu va recunoaște republicile separatiste din Ucraina – Lugansk și Donețk. În opinia acestuia, dacă dreptul la autodeterminare al unei națiuni ar fi exercitat în întreaga lume, din 193 de state ar apărea peste 500-600 de state.

„Ar urma haosul. Din acest motiv, nu recunoaștem Taiwanul, Kosovo, Osetia de Sud, Abhazia. Acest principiu se va aplica, de asemenea, teritoriilor cvasi-statale, care, în opinia noastră, sunt Lugansk și Donețk. Este un răspuns sincer”, a spus Kasîm-Jomart Tokaev, în prezența liderului de la Kremlin Vladimir Putin.

De menționat că Kazahstanul, unul dintre cei mai apropiați aliați și vecini ai Rusiei, a refuzat să trimită trupe în Ucraina, pentru a sprijini ofensiva rusă.

Kazahstanul era considerat unul dintre cei mai apropiați aliați ai Rusiei, făcând parte chiar din Organizaţia Tratatului de Securitate Colectivă, o organizație militară pe care Putin încearcă să o suprapună NATO.

Mai mult, la începutul lunii ianuarie, în timpul protestelor masive din Kazahstan, Rusia a trimis trupe militare în țara asiatică pentru a înăbuși ceea ce autoritățile kazahe numeau o tentativă de lovitură de stat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: