(VIDEO) Președintele Tatarstanului a publicat un video din Aeroportul Chișinău, după ce i s-a refuzat intrarea în țară
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Președintele Tatarstanului a publicat un video din Aeroportul Chișinău, după ce i s-a refuzat intrarea în țară

Președintele Tatarstanului, Rustam Minnikhanov, susține că a primit de refuz de intrare în Republica Moldova. Acesta intenționa să participe la un congres desfășurat în Găgăuzia.

UPDATE 17:00 Poliția de Frontieră susține că președintele Tatarstanului nu ar fi fost lăsat să intre în Moldova pentru că nu ar fi putut justifica scopul călătoriei.

Rustam Minnikhanov a publicat un video în care anunță că se află pe Aeroportul Internațional Chișinău, doar că autoritățile moldovenești nu i-au permis intrarea pe teritoriul țării noastre.

„Dragi prieteni, suntem la Chișinău. Acum am aterizat la invitația lui Victor Petrov și Alexandr Suhodolski, care recent ne-au vizitat republica. Aveam planificat un program amplu, dar autoritățile Moldovei au decis că nu putem să vă vizităm țara”, a declarat președintele Tatarstanului.

Rustam Minnikhanov urma să participe la primul Congres internațional al diplomației populare „Prietenia popoarelor 2023” desfășurat luni, 17 aprilie, la Comrat.

NM a solicitat un comentariu de la Poliția de Frontieră, însă până în momentul publicării articolului nu am primit un răspuns.

Amintim că alegerea bașcanului Găgăuziei va avea loc pe 30 aprilie. Actuala bașcană Irina Vlah a ocupat această funcție două mandate la rând și, în consecință, nu va putea candida. Opt pretendenți vor concura pentru funcția de bașcan al Găgăuziei: Serghei Cimpoeș, Nicolai Dudoglo, Grigorii Uzun, Victor Petrov, Mihail Formuzal, Dmitri Croitor, Serghei Cernev și Evghenia Guțul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: