VIDEO/ Primarul municipiului Bălți a vizitat spitalul clinic din localitate și a discutat cu pacienții diagnosticați cu COVID-19
Full Article 50 second read

VIDEO/ Primarul municipiului Bălți a vizitat spitalul clinic din localitate și a discutat cu pacienții diagnosticați cu COVID-19

Primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi, a vizitat spitalul clinic din localitate și a discutat cu pacienții diagnosticați cu COVID-19. Ulterior, Usatîi a publicat secvențe video de la acea vizită pe pagina sa de Facebook.

În discuția cu primarul, unul dintre bolnavi s-a plâns pe lipsa apei calde. Usatîi i-a promis că va îmbunătăți condițiile.

În calitate de președinte al Comisiei pentru Situații Excepționale din Bălți am mers la Spitalul Clinic Bălți, unde sunt internați infectați cu COVID-19 din Nordul țării.În cadrul vizitei am avut o ședință cu medicii, am trecut împreună în revistă problemele cu care se confruntă. Am informat medicii că începând cu ziua de mâine tot personalul medical din orașul Bălți și deasemenea din suburbii, în total 540 persoane, vor fi transportate organizat, gratuit și în siguranță pentru ei la locul de muncă. Doar astfel, fiind în primul rând sănătoși medicii, ei vor putea să ne salveze și viețile noastre!La sugestia conducerii Spitalului, deoarece în Secția de Boli Infecțioase muncesc peste 20 de persoane, am asigurat din bani personali hrana lor, pe o perioadă de două luni.Totodată, am mai donat 1000 de măști, extrem de necesare Spitalului.Nu m-am limitat la ședințe și am mers în Secția Boli Infecțioase, pentru a mă convinge personal de situația din spital și în fiecare salon, pentru a vorbi personal cu medicii și pacienții infectați cu COVID-19, care la moment sunt 6 la număr. Toți cei 6 sunt din raioanele de langa Bălți. Le-am urat însănătoșire grabnică pacienților.Totodată, le-am mulțumit și m-am închinat până la pământ în fața doctorilor care ne salvează viețile, riscându-le pe ale lor. După vizita de azi, m-am convins inca o dată că sistemul medical are nevoie vitală de finanțare consistentă.P.S. Doamna din video de mai jos, a dat acceptul sa public interviul cu ea. Сегодня как председатель Комиссии по чрезвычайной ситуации в муниципии Бэлць посетил бельцкую клиническую больницу. Участвовал в планерке с врачами. Привез с собой и передал в больницу тысячу масок. Так как в инфекционное отделение начали привозить людей с подозрением на коронавирус, а также пациентов с подтвержденным диагнозом, сейчас нагрузка на медиков увеличится. По предложению руководства больницы за свой счёт организовал бесплатное питание для врачей и медперсонала инфекционного отделения на ближайшие два месяца. Также организовал бесплатный транспорт для врачей и медперсонала из ближайших населенных пунктов в Бельцы. 540 человек будут доставляться на работу, а примария это будет оплачивать. Регулярный междогородний транспорт сейчас, как известно, не функционирует. Посетил инфекционное отделение больницы. Переговорил с пациентами, у которых COVID-19 был подтвержден. Их сейчас привозят со всего севера Молдовы в бельцкую больницу. Пожелал пациентам скорейшего выздоровления, а медиков поблагодарил за самоотверженный труд и патриотизм. Убедился в том, что государство обязано вкладывать намного больше средств в систему здравоохранения. Сегодня медики находятся на передовой борьбы с эпидемией. Низкий им поклон и огромная просьба к жителям Бельц и всем гражданам Молдовы: сидите дома, не усложняйте врачам работу. Мы справимся, если каждый проявит максимальную ответственность.

Geplaatst door Усатый Ренато-Renato Usatii op Dinsdag 31 maart 2020

De asemenea, Usatîi a menționat că a oferit spitalului o mii de măști de protecție și a organizat mese gratuite pentru medici și personalul medical al secției de boli infecțioase pentru următoarele două luni.

Mai mult, potrivit primarului, medicilor și personalului medical din localitățile din apropierea orașului Bălți li se va asigura transport gratuit la locul de muncă.

Menționăm că pe 26 martie, ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu a declarat că pacienții care au simptome de coronavirus și care sunt la o distanță mare de municipiul Chișinău vor fi transportați la spitalul din Bălți și Comrat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: