VIDEO Primarul unei regiuni din Harkov anunță despre răpirea fiicei sale de către serviciile de securitate ucrainene
Full Article 2 minutes read

VIDEO Primarul unei regiuni din Harkov anunță despre răpirea fiicei sale de către serviciile de securitate ucrainene

Primarul din Kupiansk  din regiunea Harkov, Gennadii Matsegora, a declarat pe 24 martie că angajații Serviciului de Securitate al Ucrainei (SSU) i-au reținut fiica. El a anunțat acest lucru într-un mesaj video adresat președintelui Volodimir Zelenski. Anterior, Procuratura din Harkov a declanșat o anchetă preliminară împotriva lui Matsegora pe fapte de trădare, după ce Kupiansk a intrat sub controlul armatei ruse.

Potrivit lui Metseroga, fiica sa a petrecut ultimele 20 de zile în regiunea Ivano-Frankivsk, dar în urmă cu trei zile a fost reținută de SSU.

„Acum, familia în care locuia nu a mai văzut-o de trei zile. Aceștia au depus plângere la poliție și la procuratură. Eu, la rândul meu, acum câteva zile m-am adresat reprezentanților comisarului pentru drepturile omului al Radei Supreme. Eram convinși că alte documente sunt deja transmise Radei Supreme. O reprezentantă a SSU ne-a asigurat ieri că va avea voie să plece acasă până la sfârșitul zilei. Acum primim amenințări cu moartea împotriva fiicei mele”, a spus primarul din Kupiansk.

Într-un mesaj video către președintele Zelenski, Matsegora a cerut să-și salveze fiica.

„Dacă credeți că eu, în calitate de primar al orașului, am comis o abatere și nu am rezistat singur fără arme, judecați-mă. Dacă vrei viața mea, ia-o, dar ajută-mă să-mi salvez fiica. Dacă i se întâmplă ceva, te voi învinovăți”, a spus Matsegora.


Potrivit Ukrainskaia Pravda, pe 27 februarie, primarul din Kupiansk, Ghenadi Matsegora, a declarat că singur a convenit cu armata rusă asupra transferului puterii în oraș. Între timp, Procuratura Regională Harkov a declanșat o anchetă preliminară împotriva lui Matsegora pe faptul de încălcare a integrității teritoriale și inviolabilității Ucrainei și a faptului de înaltă trădare.

Președinția Ucrainei și Serviciul de Securitate nu au comentat încă declarația primarului.

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: