VIDEO Protest cu 40 de mii de participanți la Viena, împotriva lockdown-ului și a vaccinării obligatorii
Full Article 2 minutes read

VIDEO Protest cu 40 de mii de participanți la Viena, împotriva lockdown-ului și a vaccinării obligatorii

Protestele împotriva restricțiilor anti-Covid au continuat și în acest weekend în Austria. Peste 40.000 de oameni s-au strâns sâmbătă pe străzile capitalei Viena pentru a-și manifesta nemulțumirile, după ce guvernul federal a impus lockdown național și a anunțat că de la 1 februarie va impune obligativitatea vaccinării împotriva Covid-19, informează Digi24.

Austria a devenit în noiembrie prima țară din Europa de Vest care a reimpus lockdown, inclusiv pentru vaccinați și a decis să facă vaccinarea obligatorie.

Protestatarii au purtat pancarte pe care scria: „Voi decide pentru mine”, „Facem Austria din nou mare” și „Noi alegeri”. Aproximativ 1.200 de poliţişti au fost desfășurați pentru a gestiona manifestanții veniţi din mai multe direcţii, care s-au unit într-un marş pe bulevardul central Ring.

Poliţia a estimat dimensiunea protestului la peste 40.000 de participanţi, în timp ce aproximativ 1.500 de persoane au organizat contra-proteste. Poliţiştii au folosit spray-uri cu piper împotriva unor protestatari care au aruncat cu petarde spre poliţie şi au reţinut câţiva manifestanţi.

O comisie parlamentară a aprobat săptămâna aceasta dublarea perioadei de carantină la 20 de zile, despre care guvernul a spus că este cea mai lungă. De asemenea, din februarie, austriecii care refuză să-și facă vaccinul ar putea primi amenzi de până la 7.200 de euro.

Austria, o ţară cu 8,9 milioane de locuitori, a raportat aproape 1,2 milioane de cazuri de coronavirus şi peste 12.000 de decese legate de Covid-19 de la începutul pandemiei, anul trecut. Numărul cazurilor noi a scăzut de la începutul carantinei, ai căror termeni fac excepţie pentru proteste.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: