(VIDEO) Protestele de la Chișinău sunt finanțate de Kremlin? Răspunsul unui ex-deputat rus
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Protestele de la Chișinău sunt finanțate de Kremlin? Răspunsul unui ex-deputat rus

Fostul deputat rus Ilia Ponomariov a comparat protestele din Chișinău cu mitingurile plătite de Putin, la Moscova. Despre aceasta fostul deputat al Dumei de Stat a Rusiei a declarat într-un interviu pentru TVR Moldova.

Acesta a declarat că nu prea crede că protestele din Chișinău sunt finanțate totalmente de Rusia.

„Când lucrurile poartă caracter de masă, ele au totuși un impuls din interior, există anumite motive pentru aceasta. Orice manipulare poate fi activată doar când este un fundament, poți manipula doar când ai cu ce. Când istoriile sunt scurse din deget totul se pierde ca un balon de săpun, în cel mai bun caz poate fi plătit fiecare om care iese în piață, iar aceștia vor fugi imediat ce se petrece evenimentul așa cum se întâmplă cu mitingurile lui Putin la Moscova.

Eu dimpotrivă nu cred că în interiorul Moldovei nu sunt probleme cu siguranță sunt. Sunt probleme în ceea ce privește atitudinea oamenilor față de problemele lingvistice, problematica transnistreană, probleme economice sunt mari. În același timp trebuie de privit cum s-ar fi dezvoltat situația fără implicare externă și cu implicare externă. Cu siguranță toate aceste controverse sunt umflate artificial din exterior pentru a dezbina societatea iar apoi pentru a conduce cu ele, iată aceasta este strategia generală”, a declarat ex-deputatul.

De asemenea, acesta s-a expus și pe segmentul transnistrean, iar atunci „când nu va mai exista regimul Putin aceste formațiuni separatiste nerecunoscute vor dispărea foarte rapid, deoarece ele există doar cât există suport din exterior, ori noua putere care se va instala „Adunarea Deputaților Poporului” (nr. Entitate politică organizată din opozanți ruși din care fac parte foști deputați, oameni de afaceri și activiști civici) a adoptat deja o decizie în acest sens care spune că forțele militare ruse vor părăsi aceste teritorii inclusiv cel transnistrean. După aceasta deja va deveni o problemă strict internă a Republicii Moldova. În aceste condiții voi va trebui să vă rezolvați această problemă”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: