VIDEO Putin: Aderarea la NATO a Finlandei și Suediei nu reprezintă o amenințare directă pentru Rusia
Full Article 3 minutes read

VIDEO Putin: Aderarea la NATO a Finlandei și Suediei nu reprezintă o amenințare directă pentru Rusia

În pofida speculațiilor din presa italiană, care a scris, citând surse anonime, că Vladimir Putin a fost spitalizat și operat de cancer, liderul de la Kremlin a apărut luni la o reuniune cu liderii celorlalte țări din alianța militară CSTO, care are loc la Moscova. În cadrul unei conferințe de presă, el a declarat că extinderea NATO în Finlanda și Suedia nu reprezintă o amenințare directă pentru Federația Rusă, deoarece Moscova nu are probleme cu aceste țări. 

„În ceea ce privește extinderea [NATO], inclusiv prin noi membri ai alianței – Finlanda, Suedia, Rusia nu are probleme cu aceste state. Prin urmare, în acest sens, extinderea în detrimentul acestor țări nu reprezintă o amenințare directă pentru Rusia”, a spus șeful statului rus, citat de Tass.

În același timp, președintele Federației Ruse a avertizat cu privire la răspunsul Moscovei la extinderea infrastructurii militare a NATO în Finlanda și Suedia. „Extinderea infrastructurii militare pe acest teritoriu (Finlanda și Suedia – n.r) va provoca cu siguranță răspunsul nostru”, a spus Putin.

De fapt, problema este creată de la zero”, crede președintele rus. Vom reacționa în consecință la acest lucru”, a asigurat el.

Pe lângă această politică expansionistă nesfârșită, Alianța Nord-Atlantică depășește și destinația sa geografică, dincolo de euro-atlantică, încercând să se implice din ce în ce mai activ în problemele internaționale și să controleze situația internațională din punct de vedere al securității, să influențeze ei, și nu în cel mai bun mod, în alte regiuni ale lumii. Acest lucru necesită cu siguranță o atenție suplimentară din partea noastră”, a declarat liderul rus.

La rândul său, președintele belarus Alexander Lukașenko i-a îndemnat luni pe ceilalți membri ai alianței militare să rămână uniți și a acuzat Occidentul că vrea să prelungească conflictul din Ucraina pentru a încerca să slăbească Rusia cât mai mult posibil.

Lukașenko a declarat că „sancțiunile infernale” împotriva țării sale și a Rusiei ar fi putut fi evitate dacă CSTO ar fi vorbit pe o singură voce.

Potrivit Tass, la summit participă liderii celor șase state membre: președintele rus Vladimir Putin, premierul armean Nikol Pashinyan, președintele belarus Alexander Lukașenko, liderul kazah Kassym-Jomart Tokayev, președintele kârgâzz Sadyr Japarov și liderul tadjik Emomali Rahmon.

CSTO este o organizație de securitate post-sovietică, care reunește în prezent șase țări: Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Rusia și Tadjikistan.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: