(VIDEO) Putin, preotul și camera de filmat. Cum a apărut liderul rus de Crăciun
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Putin, preotul și camera de filmat. Cum a apărut liderul rus de Crăciun

Președintele Rusiei Vladimir Putin a participat la slujba de Crăciun desfășurată în Catedrala „Buna-Vestire” din Moscova. Presa și internauții au remarcat că liderul rus a fost singur. În afară de Putin, în biserică era doar preotul, potrivit imaginilor publicate de postul de televiziune pro-Kremlin „Rossia 1”.

Este pentru a treia oară când Putin este filmat la Moscova de Crăciun. Primele două dăți au avut loc la începutul anilor 2000. În anul 2022, Putin a mers la slujba din biserica de lângă reședința sa din Novo-Ogaryovo, suburbia Moscovei. În 2021, președintele rus a fost filmat de Crăciun în biserica „Sf. Nicolae” de pe insula Lipno, regiunea Novgorod, scrie Kommersant.

În mesajul său de felicitare, Putin a menționat că biserica pledează pentru pace la nivel internațional și susține participanții la „operațiunea militară” din Ucraina (așa cum autoritățile ruse numesc invazia armată din țara vecină).

Amintim că, acum câteva zile, Putin a dat ordin ministrului Apărării Serghei Șoigu să anunțe armistițiu din 6 ianuarie pe durata a 36 de ore, pe întreaga linie a focului din Ucraina. Președintele rus a argumentat decizia prin solicitarea patriarhului Kiril al Rusiei, în contextul Crăciunului.

De cealaltă parte, Kievul a calificat anunțul Moscovei drept un act de ipocrizie și atragere în capcană. Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a declarat că îndemnul la încetarea focului este o tentativă de a folosi sărbătoarea religioasă în calitate de acoperire. Mai mult, autoritățile de la Kiev susțin că armata rusă nu a încetat atacurile după anunțul lui Putin,  notează BBC.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: