VIDEO Recean răspunde criticilor: „Guvernul nu a redus bugetul pentru anul 2024, ba din contra – l-a crescut”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Recean răspunde criticilor: „Guvernul nu a redus bugetul pentru anul 2024, ba din contra – l-a crescut”

Guvernul nu a redus bugetul pentru anul 2024, dar, din contra – l-a crescut. Asigurarea vine din partea prim-ministrului Dorin Recean și a fost făcută pe 10 februarie, urmare a criticilor apărute în spațiul public, potrivit cărora autoritățile au redus bugetul național, în special în domenii cheie precum educația.

„Am observat mai multă lume care dezinformează. Guvernul nu a redus bugetul pentru anul 2024. Ba din contra – l-a crescut. Investim mai mult în copiii noștri, în educație. Am crescut salariile la învățători, investim mai mult în medicină. Am crescut salariile la medici. Guvernul construiește Moldova sănătoasă, alocând mai mulți bani în reconstrucția spitalelor raionale. Guvernul construiește mai multe drumuri, mai multe apeducte, mai multe sisteme de canalizare, dar și mai multe poduri. (…) Deci, Guvernul construiește Moldova Europeană”, a declarat Recean.

Potrivit proiectului legii bugetului de stat pentru anul 2024, aprobat în lectura a doua de Parlament, veniturile bugetului de stat vor constitui 66 632,0 mii. lei, adică cu 1,3% mai mult decât suma rectificată pentru 2023. Autoritățile declarau că majorarea va fi susținută, în primul rând, de restabilirea economică, precum și de impactul unor măsuri fiscale și vamale și de administrare mai bună a veniturilor. În același timp, cheltuielile bugetului de stat au fost aprobe în sumă de 82 222,0 mii. lei, cu 2,2% mai puțin decât în anul 2023.

NewsMaker a studiat documentul și vă povestește ce va fi conform prognozelor autorităților cu cursul leului, prețurile, veniturile și cheltuielile bugetare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: