VIDEO Regele Charles își continuă vizita în România. A ajuns la reședința sa din Valea Zălanului, unde a participat la un picnic cu localnicii
Full Article 3 minutes read

VIDEO Regele Charles își continuă vizita în România. A ajuns la reședința sa din Valea Zălanului, unde a participat la un picnic cu localnicii

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii își continuă vizita în România. După ce a fost primit la Palatul Cotroceni de președintele Klaus Iohannis, monarhul s-a deplasat la reședința sa din satul Valea Zălanului, unde a ajuns în seara zilei de 2 iunie. Suveranul britanic a fost întâmpinat cu bucurie de localnici, care i-au dăruit flori. Ulterior, pe 3 iunie, Regele Charles, împreună cu locuitorii din sat, a participat la un picnic.

Suveranul britanic a ajuns la conacul său din Valea Zălanului, pe 2 iunie, cu puțin înainte de ora 21:00. Câțiva săteni îl așteptau deja de câteva ore în fața porții. L-au primit cu flori de câmp și s-au arătat emoționați și bucuroși.  Regele Charles a fost, la rândul său, încântat de revedere – a dat mâna cu ei, iar pe câteva localnice le-a salutat ca pe niște vechi cunoștințe.

„De multe ori l-am văzut. Cam de 10 ori și de 3-4 ori i-am dat flori și întotdeauna mi-a dat pupic și eu sunt așa mândră. I-am spus că florile sunt un pic ofilite că de mult aștept”, a declarat o localnică pentru știrileprotv.ro.

Regele nu s-a grăbit și chiar a schimbat câteva cuvinte cu o fetiță.

„Mă bucur că a venit în satul nostru mic. Mi-a strâns mâna și ne-am pupat”, a spus o altă locuitoare din Valea Zălanului.

La reședința sa din Valea Zălanului, monarhul a fost întâmpinat și de contele Kalnoky și de soția acestuia.

„Cu ocazia primei călătorii a regelui în afara Marii Britanii după încoronare, în numele familiei sale și a comunității locale, contele Kalnoky îi urează Majestații Sale un călduros bun venit”, a declarat Kiss Edith, purtătorul de cuvânt al contelui Kalnoky.

Ulterior, pe 3 iunie, în jurul prânzului, localnicii din Valea Zălanului au fost invitați la un picnic, împreună cu Majestatea Sa.

Regele Charles al III-lea va sta în micul sat din județul Covasna până pe 6 iunie, când va face o vizită la reședința sa din Viscri, acolo unde este așteptat, de asemenea, cu mare nerăbdare.

Menționăm că Regele Charles al III-lea se află într-o vizită de șase zile în România, în mare parte privată. Aceasta a început pe 2 iunie, la Palatul Cotroceni din București, unde a fost primit de președintele Klaus Iohannis. Monarhul a ținut un discurs, în cadrul căruia a recitat, în română, din creația lui Mihai Eminescu – „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie”.

„Am ajuns să iubesc România, cultura şi arta, patrimoniul, istoria, peisajele şi biodiversitatea”, a afirmat monarhul britanic şi a continuat în limba română: „Țară de glorii, țară de dor”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: