VIDEO Revenco acuză transportatorii că ar contribui la blocarea pieții comerciale. Ce spun șoferii despre pierderile suportate?
Full Article 3 minutes read

VIDEO Revenco acuză transportatorii că ar contribui la blocarea pieții comerciale. Ce spun șoferii despre pierderile suportate?

Ministra Afacerilor Interne Ana Revenco a declarat că protestele din ultima perioadă au trecut la o altă fază. Oficialul a spus că se blochează conștient șoselele naționale. „Aceasta înseamnă că este blocată piața comercială”, a precizat Revenco. Ea a mai menționat că transportatorii sunt cei care contribuie la aceste blocaje. 

„Ceea ce vedem cu regret este că acestea așa-numitele proteste au trecut la o altă fază. La modul conștient blochează, în primul rând, viața economică și nu doar aici în capitală, așa cum a făcut-o multe luni la rând. Deja au trecut și pe șoselele naționale. În primul rând, aceasta înseamnă că este blocată piața comercială”, a comunicat Revenco, la emisiunea „Rezoomat” de la Realitatea.

Ministra a spus că blocajul unei piețe comerciale „înseamnă întârzieri de livrare, de onorarea de contracte, penalități, pierderi de clienți, pierderi de joburi, costuri nejustificate și pe final – blocajul economic”.

„Toți avem de suferit, toți”, a evidențiat oficialul.

Revenco a adăugat că transportatorii sunt cei care contribuie la aceste blocaje.

„Cu regret, unii transportatori contribuie conștient la aceste blocaje. Ori anumite mesaje cu care au venit dumnealor sunt doar jumătăți de adevăr. Poliția niciodată nu a oprit și nu a întors din drum din motive neîntemeiate. Mai mult ca atât, nu poate fi niciodată legea interpretată după bunul plac pentru a face bani”, a comunicat ministra.

Ea a ținut să adauge că „nici un proces verbal nu a fost contestat și nu există nici o plângere în raport cu acțiunea pretins ilegală a unui polițist”.

Un transportator din Anenii Noi a declarat corespondentului NM, pe 21 martie, că decizia de a fi luate numerele de înmatriculare au lăsat oamenii din raioane fără transport. Și afacerea transportatorilor suferă pierderi, a menționat el. „Peste 10, 20 sau mai mult de mii de lei. Depinde de câte unități de transport au fost comandate. Noi de exemplu nu avem multe, dar sunt firme care au avut până la 50 de unități de transport. Aceasta înseamnă că un agent economic a trebuit să transporte aproximativ 2 mii de oameni. Și aceasta este o pierdere uriașă”, a conchis transportatorul.

Amintim că transportatorii au organizat o acțiune de protest, pe 21 martie, în fața sediului Inspectoratului Național de Securitate Publică. Aceștia au declarat că manifestații vor fi organizate și la ambasadele Uniunii Europene. Totodată, ei au menționat că vor fi depuse plângeri la Procuratură pe numele unor polițiști. „Sunt abuzuri cu caracter penal”, au spus transportatorii cu referire la numerele de înmatriculare ridicate de polițiști la protestul din 12 martie a „Mișcării pentru popor”, din care face parte Partidul ȘOR, PACE, dar și activiști civici precum Maia Laguta.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: