VIDEO Rusia nu se mai mulțumește doar cu „eliberarea Donsbasului”. Lavrov: „Este și regiunea Herson, Zaporpjie și alte teritorii”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Rusia nu se mai mulțumește doar cu „eliberarea Donsbasului”. Lavrov: „Este și regiunea Herson, Zaporpjie și alte teritorii”

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a anunțat extinderea geografiei „operațiunii speciale din Ucraina” dincolo de granițele pretinselor Republici Donețk și Lugansk. Într-un interviu pentru RIA Novosti, Lavrov a declarat că dacă Ucraina va primi arme cu rază lungă de acțiune din țările occidentale, atunci sarcinile geografice ale trupelor ruse se vor schimba.

„Președintele (n. red Vladimir Putin) a spus foarte clar, după cum l-ați și citat, denazificare și demilitarizare în sensul în care să nu mai existe nici un fel de amenințări la adresa securității noastre, din direcția teritoriului Ucrainei, acest obiectiv a rămas în vigoare”, a subliniat Lavrov.

Totodată, el a amintit că în timpul întâlnirii negociatorilor la Istanbul de la sfârșitul lunii martie, situația pe această temă a fost total diferită.

„Acum, geografia este diferită. Aceasta este departe de a fi doar Donețk și Lugansk, este și regiunea Herson, regiunea Zaporojie și o serie de alte teritorii, iar acest proces continuă într-un mod consecvent și persistent”, a adăugat diplomatul rus.

El a mai subliniat că, pe măsură ce Occidentul, pompează din ce în ce mai multe arme cu rază lungă de acțiune în Ucraina, de exemplu, HIMARS, obiectivele geografice ale operațiunii speciale se vor muta chiar și mai departe de linia actuală.

„Pentru că nu putem permite ca partea Ucrainei pe care o va controla Zelenski sau oricine îl înlocuiește să aibă arme care vor reprezenta o amenințare directă pentru teritoriul nostru și al acelor republici care și-au declarat independența, celor care își doresc propriul viitor”, a conchis el.

La scurt timp după acest mesaj, șeful diplomaţiei ucrainene, Dmitro Kuleba, a făcut miercuri un nou apel către Occident să livreze Ucrainei mai multe arme şi să înăsprească sancțiunile împotriva Rusiei, după ce Moscova a anunțat extinderea ofensivei sale în Ucraina, potrivit France Presse

„Mărturisirea ministrului rus de externe despre visul său de a cuceri mai multe teritorii ucrainene dovedeşte că Rusia respinge diplomaţia şi se concentrează asupra războiului şi terorii”, a spus ministrul ucrainean de Externe.

De menționat că, pe 24 februarie, atunci când președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea așa-zisei operațiuni speciale în Ucraina, el a accentuat că scopul final al operațiunii este eliberarea Donbassului și crearea condițiilor care să garanteze securitatea Rusiei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: