VIDEO Rusia: o elevă de 13 ani a ucis o colegă și a rănit alți patru școlari, după care s-a sinucis
Full Article 2 minutes read

VIDEO Rusia: o elevă de 13 ani a ucis o colegă și a rănit alți patru școlari, după care s-a sinucis

Atac armat la un gimnaziu din orașul rusesc Briansk, în dimineața zilei de 7 decembrie. O elevă din clasa a VIII-a a împușcat mortal o colegă de clasă dintr-o armă de vânătoare și i-a rănit pe alții patru. Ulterior, adolescenta și-a pus capăt zilelor.

O elevă din clasa a VIII-a a venit la școală cu o armă de vânătoare „Bekas-3”, care aparține tatălui său. Arma era ascunsă într-un tub.

În timpul lecției de biologie, adolescenta și-a împușcat mortal o colegă de clasă și a rănit încă patru. În total, aceasta a tras cinci gloanțe.

Ulterior, fata s-a sinucis prin împușcarea din aceiași armă.

Potrivit informațiilor, împușcăturile din gimnaziu au fost semnalate la Poliție la ora 09:15.

Oamenii legii au stabilit, preliminar, că adolescenta și-ar fi atacat colegii din cauza că aceștia făceau glume pe seama ei.

Agenstvo scrie că aceasta este a patra oară, în 2023, când elevii din Rusia au săvârșit atacuri armate în școli. În alte două cazuri elevii au folosit pistoale cu aer comprimat, iar în altul un lansator de rachete. În același timp, acesta este primul caz de atac săvârșit de un elev din Rusia, care se soldează cu deces.

În 2022 nu au fost înregistrate atacuri comise de elevi în școli. Totuși, în septembrie 2022, în Ijevsk, Artiom Kazanțev, în vârstă de 34 de ani, a venit la școala pe care a absolvit-o și a ucis 18 persoane cu două pistoale traumatice.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: