(VIDEO) Siegfried Mureșan, în plenul Parlamentului European: Orice facem pentru Ucraina trebuie să facem și pentru Republica Moldova
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Siegfried Mureșan, în plenul Parlamentului European: Orice facem pentru Ucraina trebuie să facem și pentru Republica Moldova

Uniunea Europeană este în siguranță în interiorul granițelor sale doar dacă în țările din vecinătatea estică predomină pacea. Este declarația europarlamentarului Siegfried Mureșan care a îndemnat Parlamentul European să continue sprijinul pentru Ucraina. De asemenea, Mureșan a subliniat că Moldova ar trebui să beneficieze de același suport ca și țara vecină.

În timpul discursului său, din plenul Parlamentului European, eurodeputatul a remarcat că lupta poporului ucrainean este și a Uniunii Europene.

„Am văzut cu toţii anul acesta că putem să trăim în siguranţă şi stabilitate în interiorul graniţelor Uniunii Europene doar dacă suntem înconjuraţi în vecinătatea estică de ţări care sunt în siguranţă, stabile, în care este pace. De aceea vă spun astăzi că lupta pe care oamenii din Ucraina o duc este de asemenea lupta noastră. Sprijinirea Ucrainei este lucrul corect de făcut. Este, de asemenea, în interesul fundamental al Uniunii Europene să sprijine Ucraina”, a declarat Siegfried Mureșan.

Oficialul a menționat că Uniunea Europeană a oferit un sprijin vast Ucrainei, în ceea ce privește sancțiunile și suportul material.

„Cele 18 miliarde de euro propuse de Comisia Europeană vor ajuta statul ucrainean să funcţioneze anul acesta, să plătească salariile şi pensiile, să permită spitalelor şi şcolilor să funcţioneze”, a precizat acesta.

În același timp, parlamentarul a subliniat că mai sunt multe de făcut.

„Am făcut multe, dar mai sunt multe de făcut. Nu avem nevoie de scuze pentru ceea ce nu poate fi făcut, ci avem nevoie de argumente şi soluţii cu privire la ceea ce poate fi făcut. Mai mult din punct de vedere al sancţiunilor, sprijin financiar atât cât este nevoie şi să ne asigurăm că, încă înainte ca aderarea la Uniunea Europeană să fie posibilă, aducem Ucraina mai aproape de proiectele europene. Integrarea în Piaţa Unică va ajuta Ucraina şi ne va ajuta şi pe noi”, a adăugat Mureșan.

Eurodeputatul a remarcat, de asemenea, că Moldova trebuie să beneficieze de același ajutor ca și țara vecină.

„Şi trebuie să aplicăm principiul conform căruia orice facem pentru Ucraina să facem şi pentru Republica Moldova”, a conchis Siegfried Mureșan.

 


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: