(VIDEO)„Socru mare, prim-ministru mic”. Tinerii din PAS au adus colaci și muzică la guvern
Full Article 3 minutes read

(VIDEO)„Socru mare, prim-ministru mic”. Tinerii din PAS au adus colaci și muzică la guvern

Ședința guvernului din 3 septembrie s-a desfășurat cu muzică de nuntă. Un grup de tineri din cadrul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) în frunte cu deputatul Radu Marian a organizat un flashmob în fața clădirii executivului. Aceștia au cerut demisia premierului Ion Chicu.

Participanții la acțiune au adus colaci, o boxă din care a răsunat muzică, dar și pancarte cu mesajele „Asta nu-i protest, asta-i o șezătoare” și „Socru mare, prim-ministru mic”.

„În timp ce restul cetățenilor le-a fost interzis să organizeze nunți, iată că Chicu a organizat nunta feciorului său, sfidând propria decizie pe care a luat-o Comisia excepțională pe care el o conduce. Oamenii au fost curioși pentru că Chicu a vrut să ascundă acest eveniment și a folosit ofițerii SPPS, a blocat drumul public și accesul jurnaliștilor și a mințit toată țară că aceea erau agenți de pază de la vinărie”, a declarat Radu Marian.

Deputatul PAS a dat citire unui mesaj pe care l-ar fi primit de la un participat al nunții fiului lui Ion Chicu. Potrivit acestuia, în total au fost 8 mese cu câte 8 invitați.

„La masa domnului premier au fost șase persoane, două nu au venit, noi credem că probabil a fost Dodon cu Galina. A fost mirele și mireasa, fotograf, doi cameramani, un DJ, un prezentator, persoane din pază și mai mulți chelneri. Pe la 9:30, când s-a făcut video cu dansul mirilor, prim-ministrul le-a spus organizatorilor să se grăbească. După ora 23:00 au rămas tinerii să se distreze până la 2:30”, a relatat Marian.

Participanții la flashmob au încercat să îi transmită lui Ion Chicu un colac și o foaie cu mesajul „30 000+ cazuri de COVID-19 în Moldova”. Serviciul de pază al guvernului a refuzat să transmită darul.

„Colaci pentru socrul mare, Ion Chicu”

Vă invităm să urmăriți flashmobul „Colaci pentru socrul mare, Ion Chicu” organizat de PAS Youth la Guvern.

Posted by Partidul Acțiune și Solidaritate on Thursday, 3 September 2020

Amintim că premierul Ion Chicu a recunoscut că fiul său și-a celebrat căsătoria pe 28 august, la o vinărie din satul Ulmu. Acesta a precizat, însă, că nu a fost organizată o nuntă propriu-zisă, așa cum s-a vehiculat în presă, ci doar „o masă de sărbătoare” la care ar fi participat doar „unchii și mătușile” mirelui.

Astăzi, președintele Igor Dodon a oferit primul comentariu în legătură cu această situație. Șeful statului  susține că este o greșeală din partea autorităților să interzică desfășurarea nunților în timpul pandemiei de COVID-19: „Trebuie să nască deja mireasa, dar lor nu le dau voie să facă nuntă”, a menționat Igor Dodon.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: