VIDEO Solistul Kalush Orchestra, interviu pentru Moldova 1: „Ne-am împrietenit cu băieții voștri, bună piesă, au evoluat foarte bine”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Solistul Kalush Orchestra, interviu pentru Moldova 1: „Ne-am împrietenit cu băieții voștri, bună piesă, au evoluat foarte bine”

Solistul trupei ucrainene Kalush Orchestra care s-a clasat pe primul loc, în acest an, la Eurovision Song Contest, a acordat un interviu pentru postul național de televiziune al Republicii Moldova. Acesta și-a exprimat speranța că ediția de anul viitor a competiției va avea loc la Kiev. De asemenea, Oleg Psiuk a menționat că în timpul concursului s-a împrietenit cu reprezentanții R. Moldova de la Eurovision – Zdob și Zdub și Orchestra Fraților Advahov.

Oleg Psiuk a declarat că este prea devreme ca să facă planuri în vederea organizării unui turneu, însă ia în calcul câteva concerte. Locul în care se vor desfășura acestea urmează a fi anunțate. El a mai spus că a simțit o mare solidaritate pentru susținerea Ucrainei și este recunoscător pentru acest lucru.

Piesa a fost compusă cu mult timp înainte de război și nu conține niciun cuvânt despre război. Este un cântec despre mama mea. După război, însă, a căpătat semnificații noi. Mulți oameni îl percep drept un cântec despre „Ucraina-mama”. A devenit o piesă foarte apropiată poporului ucrainean”, a precizat Oleg Psiuk.

Interpretul ucrainean a reiterat că în curând va face publice detalii despre licitația cu privire la statueta obținută la Eurovision. Banii obținuți vor fi donați pentru susținerea armatei ucrainene. El a mai spus că s-a gândit să vândă inclusiv pălăria roz, care a devenit emblematică după participarea la concurs.

Întrebat unde se va desfășura competiția Eurovision Song Contest 2023, Oleg Psiuk a răspuns: „În opinia mea subiectivă, cred că va fi Kiev. Dar urmează să vedem”.

El a adresat un mesaj de mulțumire celor care susțin Ucraina și s-a referit și la reprezentanții R. Moldova de la Eurovision – Zdob și Zdub și Orchestra Fraților Advahov: „Ne-am împrietenit cu băieții voștri, bună piesă, au evoluat foarte bine și îi felicit și pe ei”.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: