(VIDEO) Spînu l-a acuzat pe Ceban că ar servi altă țară: „Actualul primar nu mai trebuie să rămână în funcție”
Full Article 3 minutes read

(VIDEO) Spînu l-a acuzat pe Ceban că ar servi altă țară: „Actualul primar nu mai trebuie să rămână în funcție”

Vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, l-a acuzat pe primarul municipiului Chișinău Ion Ceban că ar servi intereselor altei țări. Din acest motiv, potrivit lui Spînu, actualul edil nu ar trebui să obțină un al doilea mandat. Declarația a fost făcută în cadrul ediției din 4 ianuarie a emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei. Andrei Spînu nu a precizat la ce țară se referă și cum anume s-ar manifesta acțiunile.

Andrei Spînu a subliniat că PAS va depune toate eforturile pentru ca actualul edil al capitalei să nu mai câștige un mandat la următoarele alegeri.

„În ceea ce privește alegerile din Chișinău, problema e cum le câștigăm. E clar că actualul primar nu mai trebuie să rămână în funcție din mai multe motive, inclusiv că el mai probabil, servește o altă țară,” a declarat Andrei Spînu.

Întrebat dacă și-ar dori să devină primar al capitalei, ministrul a răspuns: „Andrei Spînu nu vrea ca Ion Ceban să mai câștige un mandat”.

Totodată, Spînu a subliniat că soluția PAS pentru a lupta cu trădătorii de țară este să rămână consolidați.

Cred că toată lumea înțelege cine sunt oponenții noștri. O parte dintre aceștia a fugit din țară, alții de pe aici încearcă să cumpere democrația și protestele. E clar că bandiții și hoții vor să revină la putere. Soluția noastră e să rămânem consolidați. Mi-e teamă să mă gândesc ce ar fi dacă la putere ar veni unii trădători de țară. Ei ar trăda țara fără scrupule și am avea un guvern-marionetă al unui regim care poartă război în Ucraina”, a mai declarat Andrei Spînu.

NM a solicitat un comentariu din partea primarului Ion Ceban cu privire la declarația vicepremierului Andrei Spînu, însă deocamdată nu am primit un răspuns.

Amintim că Oficiul pentru Controlul Activelor Străine (OFAC) al Trezoreriei americane a publicat pe 26 octombrie lista completă a celor 9 persoane incluse în lista de sancțiuni Global Magnitsky Act pentru acte grave de corupție. Este vorba despre Vladimir Plahotniuc, Ilan Șor, Sara Șor, Igor Ciaika, Ivan Zavorotnyi, Alexei Troșin, Iurii Gudilin, Olga Grak și Leonid Gonin.

Pe lângă acestea, sunt vizate și 12 persoane juridice. În raport sunt menționate și numele ex-președintelui Republicii Moldova Igor Dodon, dar și cel al partidului fondat de primarul de Chișinău, Ion Ceban – Mișcarea Alternativa Națională (MAN). În document se arată că aceștia au beneficiat de consultanța experților ruși, care reprezentau interesele Kremlinului.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: