(VIDEO) SUA: Condamnat din greșeală la 43 de ani de închisoare
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) SUA: Condamnat din greșeală la 43 de ani de închisoare

Un bărbat din Statele Unite ale Americii a fost condamnat, din greșeală, la 43 de ani de închisoare. El a fost găsit vinovat pentru omorul a trei persoane. Bărbatul a aflat de la televizor că i-a fost demonstrată nevinovăția, informează CNN.

Kevin Strickland a petrecut în închisoarea statului Missouri 43 de ani, după ce a fost condamnat pentru uciderea a trei persoane. Acuzarea s-a bazat pe mărturia unei femei, care susținea că el este unul dintre cei trei atacatori. Ulterior, ea a recunoscut că s-a înșelat.

Patru persoane au fost împușcate pe 25 aprilie 1978 în Kansas-City. Trei dintre acestea au decedat. Singura supraviețuitoare a identificat doi atacatori, care și-au recunoscut vinovăția. Al treilea presupus atacator a fost identificat de femeie a doua zi. Ea a recunoscut că nu și-a amintit inițial de acesta, întrucât consumase în acea zi alcool și marijuana.

Strickland a fost condamnat la 50 de ani de închisoare, fără posibilitate de eliberare înainte de termen. El nu și-a recunoscut niciodată vinovăția. Însăși femeia care l-a identificat a recunoscut ulterior că a comis o greșeală și a încercat să obțină eliberarea acestuia. În 2015, ea a murit.

La începutul lunii noiembrie, instanța a început să examineze dovezile care îl absolvesc de vină pe Strickland. Pe 23 noiembrie, au fost retrase toate acuzațiile și bărbatul a fost eliberat.

„Nu credeam că va veni această zi”, a declarat bărbatul, care acum se deplasează în scaunul cu rotile. El a menționat că a aflat de la televizor despre decizia judecătorului.

Pe site-ul GoFundMe a fost deschis un cont în care sunt colectate fonduri pentru ajutorul bărbatului, întrucât legislația statului Missouri nu prevede compensații materiale pentru detenție injustă. Până în prezent, au dost colectate aproape 230 mii de dolari.

Potrivit registrului național din SUA, detenția lui Strickland este cea mai lungă din statul Missouri și una dintre cele mai lungi din întreaga SUA.

În 2020, în SUA au fost depistate 129 condamnări injuste. Circa 30% dintre ele s-au produs din cauza identificării greșite a presupușilor autori ai infracțiunilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: