(VIDEO) „Sunt copii bolnavi, vârstnici, oameni care merg la înmormântări”. Pasagerii cursei Moscova-Eerevan-Chișinău, blocați mai mult de 24 de ore în aeroport
Full Article 4 minutes read

(VIDEO) „Sunt copii bolnavi, vârstnici, oameni care merg la înmormântări”. Pasagerii cursei Moscova-Eerevan-Chișinău, blocați mai mult de 24 de ore în aeroport

Circa 200 de persoane, care urmau să zboare cu compania aeriană FlyOne de la Moscova spre Erevan și de acolo la Chișinău, au fost blocate timp de mai mult de 24 de ore în aeroport. Una dintre pasagere a expediat o scrisoare redacției NM. Despre întârzieri cu mai bine de 16 ore a vorbit și deputatul socialist Grigore Novac. Acesta, însă, nu a precizat locul îmbarcării și nici cu ce s-a finalizat călătoria. Compania FlyOne a justificat întârzierile din Erevan prin condițiile meteorologice.

Una dintre pasagerele care urmau să zboare de la Erevan la Chișinău a trimis un mesaj redacției NM. Aceasta a explicat că zborul de la Erevan la Chișinău era planificat pentru 16 decembrie, la ora locală 16:40, însă a decolat de la Moscova abia la ora 21:20. La Erevan, cursa a fost amânată repetat.

„Sunt mai mult de 24 ore de când, în Aeroportul Erevan, sunt ținuți 200 de oameni, care trebuiau să zboare cu transportatorul FlyOne încă de ieri spre Chișinău. Printre pasageri sunt copii, copii bolnavi, vârstnici, oameni care merg la înmormântări și pur și simplu oameni care nu au dormit de mai bine de 24 de ore. Ne-au hrănit numai după ce am făcut scandal, mereu ne mint, amână cursa, ne-au propus cazare în hotel doar verbal și după 24 de ore, însă oamenii sunt deja la limita cedării nervoase și nu au mers la hotel. Este groaznic ce se întâmplă, mai întâi ne-au ignorat, apoi ne-au promis că vom zbura la ora 17, la 18 și așa mai departe (nu am zburat). Acum așteptăm din nou, nu mai avem puteri și nici posibilitatea de a zbura cu o altă cursă. Valizele noastre sunt la FlyOne, în plus, la un preț accesibil zboară doar ei”, a povestit femeia.

Aceasta ne-a trimis mai multe înregistrări video din aeroport. Aproape de ora 19:00, femeia ne-a informat că a început îmbarcarea.

Despre reținerile curselor operate de FlyOne a scris și deputatul PSRM Grigore Novac. În dimineața de 17 decembrie, el a menționat că se află în aeroport de 16 ore. Parlamentarul nu a precizat în ce aeroport anume se află, ci doar că se îndreaptă spre Chișinău.

„Încă 12 ore în urmă, trebuia să aterizăm la Chișinău, ora zborului a fost amânată de cîteva ori cam odată la două ore, iar nervii pasagerilor a fost pusă la grea încercare. Nici un reprezentant al companiei nu a ieșit la pasageri să vină cu explicații ori propuneri. După zece ore de așteptare, unii pasageri au început a se indigna (cu voce ridicată) și în sfîrșit a venit un reprezentant care practic ni a adus nici o claritate. (…) După mai bine de 16 ore de așteptare, așteptăm în continuare, cît mai avem de așteptat este greu de spus deoarece nimeni nu știe nimic, iar FLYONE nu se grăbesc, iar pasagerii așteaptă de 16 ore și cred că orele de așteptare o să fie doar în creștere”, a scris parlamentarul. Novac nu a revenit cu detalii despre îmbarcare.

Contactat de NM, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) Daniel Vodă a menționat că a fost deja anunțat despre acest caz și a solicitat informații de la Autoritatea Aeronautică Civilă. Până la ora publicării acestei știri, instituțiile nu au făcut precizări despre acest caz. Cu o reacție a venit, pe Facebook, compania FlyOne, care a dat vina pe ceață.

„Stimați pasageri, din cauza condițiilor meteo (ceață), zborurile din Chișinău spre Erevan, operate de FLYONE ARMENIA, sunt cu întârziere. Aceasta afectează în lanț și alte zboruri”, se arată în mesaj.

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul Aeroportului Internațional Chișinău, pe 17 decembrie, la Chișinău, la ora 22:13 va ateriza cursa 3F 533, 5F 533. O altă cursă, 5F 868, 3F 868, care urma să aterizeze la ora 13:15, se reține și a fost reprogramată pentru 18 decembrie, ora 5:00.

(VIDEO) „Sunt copii bolnavi, vârstnici, oameni care merg la înmormântări”. Pasagerii cursei Moscova-Eerevan-Chișinău, blocați mai mult de 24 de ore în aeroport

airport.md

(VIDEO) „Sunt copii bolnavi, vârstnici, oameni care merg la înmormântări”. Pasagerii cursei Moscova-Eerevan-Chișinău, blocați mai mult de 24 de ore în aeroport

airport.md


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: