(video) Tânărul antreprenor Pavel Tataru și vinul bun din satul Pitușca
Full Article 4 minutes read

(video) Tânărul antreprenor Pavel Tataru și vinul bun din satul Pitușca

Vinul bun are în spate o poveste frumoasă, iar eroii acestei istorisiri din cadrul campaniei „#FinComBusiness – prețuim oameni, încurajăm afaceri!” de data aceasta sunt o întreagă familie. Astăzi, vom face cunoștință cu Pavel Tataru, un tânăr ambițios,  și povestea unei afaceri profitabile, Crama Tataru, o adevărată atracție turistică în satul Pitușca, raionul Călărași. Vă invităm să urmăriți reportajul realizat de Agro TV Moldova.

Familia Tataru a construit o cramă chiar sub casa unde locuiesc. „Crama Tataru este o cramă mică din codrii Moldovei, lansată în anul 2019”, după cum ne povestește tânărul antreprenor. Iar pentru a reuși în acest domeniu, fiind o afacere mică, au pus preț pe calitatea produsului, iar dragostea și munca asiduă pe care o depun se resimt ca niște note plăcute în fiece gură servită de vin. Afacerea s-a dezvoltat treptat, mărind anual cantitatea de vin îmbuteliată. „De la 300 de sticle de un soi, am ajuns să îmbuteliem până la 2.000 de același soi, iar acum avem 4-5 feluri de vin”, a adăugat Pavel Tataru.

Familia are în proprietate 7 hectare de vie, iar ambiția și pasiunea îi motivează să continue ceea ce fac și să-și dezvolte afacerea. Tatăl familiei, Tataru Vasile, a fost cel care le-a inspirat și fiilor săi dragostea față de vie și de vin și care de la bun început îi implica în activitatea sa. După cum ne povestește antreprenorul: „Afacerea prosperă datorită întregii familii, iar tata, când dorea să facă ceva, se sfătuia și cu noi. Ne întreba dacă facem așa, plantăm vița-de-vie, sau mai stăm. Noi ziceam: «Hai să facem, să încercăm, dacă nu încerci, nu ai de unde să vezi cum va fi»”.

Dacă crama se află sub casa unde locuiesc, atunci în curtea casei vizitatorii se pot bucura de o sală nemaipomenită de degustare, unde stăpânii acestui loc minunat le oferă turiștilor de peste tot să savureze un vin bun într-o atmosferă ca acasă. Iar cei ce sunt în căutarea unui local pentru organizarea unui eveniment memorabil, sunt primiți cu brațele deschise și cu toată căldura.

Antreprenorii, de la mic la mare, au planuri mari de viitor, iar cuvântul „Familie” ocupă un loc aparte în inimile lor și în întreaga lor afacere. „Suntem o afacere de familie în care ne implicăm cu toții cu multă dragoste și iubire față de vin”, a subliniat Pavel Tataru.

Și pentru că au planuri mărețe pe viitor, vor să-și facă cât mai cunoscut brandul și crama atât în Moldova, cât și peste hotare. „Pentru viitor, vrem să exportăm vin în Europa și România, acesta e planul țintă. Dorim să ne mărim suprafața ca să avem cât mai mulți turiști din străinătate care să audă de noi și să vadă că moldovenii sunt un popor muncitor și foarte primitor”, ne-a relatat antreprenorul.

Iar dacă și voi sunteți iubitori ai vinului bun, doriți să petreceți frumos acest weekend sau vă doriți un eveniment memorabil, familia Tataru vă așteaptă la Crama Tataru din satul Pitușca, raionul Călărași. Puteți alege între vinurile Cabernet Sauvignon sec sau demisec, Rosé demidulce, Kagor, Aligote, Muscat și Chardonnay.

Vă invităm să urmăriți campania „#FinComBusiness – preţuim oameni, încurajăm afaceri” şi poveștile de succes ale antreprenorilor pe pagina #FinComBusiness!

Urmăriți pagina fincombusiness pe Facebook adresată mediului de afaceri din țară, pentru a fi la curent cu ultimele noutăți despre produsele şi serviciile Băncii pentru business, life hacks, sfaturi şi business case-uri, promoţii şi oferte speciale, interviuri cu experţii, precum și afaceri de succes şi poveştile antreprenorilor din Moldova şi multe altele.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: