(VIDEO) Tauber, după ce instanța a decis că rămâne în arest la domiciliu: „Mă simt tot mai bine”
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Tauber, după ce instanța a decis că rămâne în arest la domiciliu: „Mă simt tot mai bine”

Deputata și vicepreședinta Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, rămâne în arest la domiciliu. Decizia a fost pronunțată de către magistrații Curții de Apel Chișinău, care au respins recursul avocaților parlamentarei privind anularea măsurii de arest preventiv. Tauber a calificat reținerea ei drept una „ilegală”.

„Straniu că decizia a fost aprobată atât de rapid. Consider că a fost nevoie de timp ca declarațiile avocaților să fie analizate. Cu certitudine judecătorii sunt presați în continuare. Vedeți că nu s-a permis ca pronunțarea să fie filmată de către presă. Până când eu eram aici, judecătorii i-au anunțat pe avocați despre decizie, care ulterior mi-au spus și mie. Ce nu ne omoară ne face mai puternici. Mă simt tot mai bine în acest sens, mai ales că se observă că au frică de noi. Nu le rămâne decât să mă țină în arest”, a declarat Marina Tauber.

Totodată, zeci de manifestanți s-au adunat astăzi în fața instanței de judecată pentru a cere eliberarea deputatei Marina Tauber. Manifestanții au cerut demisia guvernării și și-au manifestat sprijinul pentru Partidul Politic „ȘOR” și vicepreședinta formațiunii politice.

Amintim că  Marina Tauber a fost reținută pe 21 iulie, după ce parlamentarii au lipsit-o de imunitate parlamentară. Parlamentara este acuzată de falsificarea raportului privind gestiunea financiară a partidului pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate. Potrivit cererii de ridicare a imunității, Tauber este acuzată, de asemenea, că ar fi acceptat cu bună știință finanțarea Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat.

La 23 iulie, deputata Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a fost plasată în arest preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, la cererea procurorilor. Ea este deținută în Penitenciarul nr. 13.

Deputata pledează nevinovată. Potrivit ei, dosarul a fost pornit pe numele său „la comandă”. Tauber acuză PAS și Președinția că și-ar fi „subjugat justiția”. La rândul lor, reprezentanții guvernării resping acuzațiile alesei poporului și declară că „așteaptă o finalitate în acest caz”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: