VIDEO Tauber: Sergiu Sîrbu este într-o stare de sănătate foarte gravă
Full Article 3 minutes read

VIDEO Tauber: Sergiu Sîrbu este într-o stare de sănătate foarte gravă

Deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber susține că Sergiu Sîrbu, colegul său de partid, ar fi în stare „foarte gravă” și că ar fi deținut pe nedrept. Declarația a fost făcută în cadrul ediției din 14 aprilie a emisiunii „Puterea a patra” de la N4. 

Declarația deputatei Marina Tauber a fost făcută după ce ex-deputatul Sergiu Sîrbu, vizat în cadrul dosarului penal de îmbogățire ilicită, a fost plasat din nou în izolatorul Centrului Național Anticorupție (CNA) pe un termen de 30 zile.

Domnul Sîrbu este într-o stare de sănătate foarte gravă. Foarte gravă. Dacă se va întâmpla ceva, va fi pe mâinile procurorilor și judecătorilor care au luat aceste decizii. Noi vom demonstra mai multe lucruri în următoarea perioadă, nu astăzi. Vreau să vă spun că ceea ce se întâmplă cu doamna Ivanov, dl Sîrbu și dl Vitiuc este o presiune politică, pentru că nu sunt dovezi sau fapte noi. Iar oamenii sunt în continuare deținuți politici”, a declarat Tauber.

Pe 12 aprilie, portalul Anticorupție.md a publicat imagini video din sala de judecată în care apare ex-deputatul Sergiu Sîrbu, vicepreședinte al Partidului „ȘOR”, alături de soție.

Sergiu Sîrbu a spus că pledează nevinovat, iar singurul lucru pe care i-l incriminează procurorii este că a rambursat prea repede două credite bancare, fapt care a fost calificat ca îmbogăţire ilicită. Fostul deputat a mai declarat că nu-l sperie condiţiile de detenţie, cât despărţirea de cei dragi care „suferă acasă”. Sîrbu s-a mai plâns că în detenţie nu a avut acces la servicii medicale de calitate.

Pe 16 decembrie 2021, Procuratura Anticorupție a anunțat că i-a înaintat învinuirea lui Sergiu Sîrbu pentru corupere activă (art.325 din Codul penal), faptă infracțională comisă în perioada deținerii mandatului de deputat.

Ex-deputatul este învinuit că, în anul 2015, reprezentând interesele Partidului Democrat din Moldova, a încercat să mituiască un alt deputat din Parlamentul Republicii Moldova, ales pe listele unui alt partid politic, propunându-i valută străină în sumă de la 100 000 până la 200 000 euro, pentru ca acesta să părăsească fracțiunea parlamentară din care făcea parte și în calitatea sa de deputat să voteze proiectele de legi înaintate de Partidul Democrat.

Fostul deputat a fost vizat și într-un act de constatare emis de Autoritatea Națională de Integritate (ANI), în legătură cu suma nejustificată de 1,9 milioane de lei. Sîrbu, de cealaltă parte, a declarat că actul ANI este „absurd” și îl va contesta în instanță.

***

Tot pe 2 februarie, au fost reținuți pentru îmbogățire ilicită alți ex-deputați: Violeta Ivanov, Artur Reșetnicov, Vladimir Vitiuc, Artur Reșetnicov și Anatolie Zagorodnîi. Pe 31 martie – Sîrbu, Vitiuc și Zagorodnîi au fost plasați în arest la domiciliu

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: