(VIDEO) Tiraspolul acuză Kievul că ar fi planificat asasinarea lui Krasnoselski și promit un film cu dovezi
Full Article 3 minutes read

(VIDEO) Tiraspolul acuză Kievul că ar fi planificat asasinarea lui Krasnoselski și promit un film cu dovezi

Liderii administrației de la Tiraspol ar fi urmat să fie lichidați ca urmare a unei acțiuni teroriste, puse la cale de Serviciul de Informații și Securitate a Ucrainei. Anunțul a fost făcut, pe 9 martie, de așa-zisele serviciile secrete ale regiunii transnistrene. Tiraspolul mai anunță că din cauza acțiunii teroriste, ar fi fost zeci de victime civile. Totodată, mai multe persoane ar fi fost reținute și ar fi acum audiate.

UPDATE 13:40 Contactați de NM, reprezentanții Ambasadei Ucrainei au menționat că nu vor comenta informațiile publicate de conducerea nerecunoscută de la Tiraspol: „Monitorizăm situația. Vă recomandăm să urmăriți informațiile din sursele oficiale”.

UPDATE 12:50 Așa numitul șef al diplomației regiunii transnistrene, Vitalii Ignatiev, susține că Transnistria nu prezintă pericol pentru nimeni și reprezintă „o insulă a stabilității”.

Mai mult, Tiraspolul va cere explicații de la autoritățile de la Kiev despre presupusul atentat terorist, a anunțat Ignatiev, responsabilul de „afaceri externe”.

De asemenea, va fi expediată o notă către participanții la negocieri în format „5+2”.

„Atacul terorist la instrucțiunile SBU urma să fie efectuat în centrul Tiraspolului, unde va fi o mulțime mare de oameni”, a declarat procurorul general nerecunoscut, Anatolii Gurețkii. 

Așa zisele servicii speciale de la Tiraspol susțin că persoanele reținute „depun mărturii”, iar detalii pe acest caz urmează să fie prezentate în cadrul unui reportaj TV astăzi la ora 20.00, la televiziunea din Tiraspol.

Potrivit presei regionale, acesta este Veaceslav Kisnician, care ar fi trebuit să organizeze atacul terorist. Bărbatul s-ar fi născut în 1979 la Tiraspol, iar cu 20 de ani în urmă a plecat în Odesa.

Așa numitul șef al diplomației regiunii transnistrene, Vitalii Ignatiev, a îndemnat oamenii la calm.

„Oamenii trebuie să fie calmi. Problema securității cetățenilor și a statului este o datorie și o sarcină sacră pentru mulți dintre noi. Luăm foarte în serios informațiile care apar. Nu există fum fără foc. Dar asta nu înseamnă că situația este într-o fază critică sau scăpată de sub control. Într-o oarecare măsură, accentul pus pe aceste posibile probleme are ca scop prevenirea apariției acestor probleme”, a spus Ignatiev.

Totodată, Biroul politici de reintegrare a declarat pentru NM că deocamdată nu dispune de informații despre presupusa tentativa de atentat terorist la Tiraspol.

„Organele naționale competente vor investiga situația dată. Îndemnăm informarea din surse oficiale și veridice”, a precizat instituția.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: