(VIDEO) Tiraspolul, nemulțumit că în Moldova vin transportatoare Piranha: „Nu este constructiv”
Full Article 1 minutes read

(VIDEO) Tiraspolul, nemulțumit că în Moldova vin transportatoare Piranha: „Nu este constructiv”

Administrația nerecunoscută de la Tiraspol a comentat donația de transportatoare „Piranha” din partea Germaniei pentru Armata Națională a Moldovei. Așa-zisul „ministru de Externe” de la Tiraspol Vitali Ignatiev consideră că „militarizarea nu este o soluție constructivă”. 

Șeful „diplomației” de la Tiraspol a declarat că nu exclude posibilitatea ca tehnica militară „să apară în apropierea Zonei de Securitate sau chiar pe teritoriul acesteia”.

„În loc să aplicăm eforturi politice și diplomatice și să rezolvăm cumva problema într-un mod civilizat, constructiv, vedem cu totul alte abordări care nu duc la stabilitate și securitate pe malurile Nistrului. Militarizarea și înarmarea Moldovei nu este o soluție bună și constructivă. Nimic bun nu rezultă dintr-o astfel de acțiune, așa cum demonstrează experiența”, a menționat Vitali Ignatiev.

Amintim că Ministerul Apărării a anunțat că Armata Națională a Republicii Moldova va primi un lot de transportoare blindate Piranha din partea Guvernului Republicii Federale Germania. 

Chișinăul nu a comentat deocamdată declarațiile Tiraspolului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: