(VIDEO) Trei moldoveni au fost răniți, după ce autobuzul în care se aflau s-a răsturnat în România
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Trei moldoveni au fost răniți, după ce autobuzul în care se aflau s-a răsturnat în România

Trei cetățeni moldoveni au suferit răni ușoare după deraparea unui autobuz în județul Galați, România

. Informația a fost confirmată pentru NM de către Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

MAEIE informează că urmare a condițiilor meteo nefavorabile, un autobuz înmatriculat în Republica Moldova a derapat în apropierea localității Berheci, județul Galați, iar la fața locului au ajuns mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați și SMURD.

Potrivit informațiilor preliminare obţinute de reprezentanții consulatului Republicii Moldova la Iași, dintre cei 8 cetățeni moldoveni care se aflau în autobuz, 3 cetățeni moldoveni au suferit răni ușoare și sunt în afara oricărui pericol.

MAEIE precizează că, la nivelul oficiului consular, nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătura cu acest accident, responsabilii de la consulat fiind în contact cu autoritățile române, pentru a acorda asistență consulară în funcție de solicitări.

În legătură cu ninsoare și viscolul din țara vecină recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele cu anvelope specifice sezonului și să urmărească anunțurile autorităților locale privind condițiile de călătorie.

Amintim că, în aceasta seară, aproximativ la ora 17:30,  pe traseul R-30 în localitatea Troița Nouă din raionul Anenii Noi, un autocar de marca „Setra” de pe ruta Chișinău-Odessa, cu 21 de pasageri la bord, preliminar din cauza condițiilor meteo, a derapat de pe traseu și s-a inversat.

Victime nu sunt, iar șoferul nu se afla în stare de ebrietate. 

La moment polițiștii se află la fața locului pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: