VIDEO Ucraina a nimicit două bărci cu motor rusești, în apropierea insulei Șerpilor
Full Article 1 minutes read

VIDEO Ucraina a nimicit două bărci cu motor rusești, în apropierea insulei Șerpilor

Militarii ucraineni anunță că au nimicit două bărci cu motor din apropierea insulei Șerpilor. Informația a fost confirmată de către comandantul suprem al Forțelor Armate ucrainene, Valerii Zalujnîi, pe 2 mai.

„Astăzi la răsărit lângă insula Șerpilor au fost nimicite două bărci rusești de tip „Raptor””, a spus oficialul de la Kiev.

Anterior, armata ucraineană a anunțat că a atacat pozițiile trupelor rusești de pe insula Șerpilor și ar fi nimicit un sistem de rachete sol-aer Strela-10.

Insula Șerpilor a fost ocupată de trupele ruse la puţin timp după declanşarea invaziei asupra Ucrainei pe 24 februarie. Pe 1 mai, Kievul a anunțat că a lansat mai multe atacuri către această țintă, fiind distruse multe sisteme antiaeriene şi o unitate de comunicaţii. Comandamentul Sud al armatei ucrainene susţine că 42 de soldaţi ruşi au fost ucişi în raidurile cu rachete.

Nici atacul şi nici victimele menţionate de partea ucraineană nu pot fi verificate din surse independente. Rusia nu a reacţionat deocamdată faţă de aceste relatări.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: