VIDEO Ucraina, supărată pe o televiziune franceză, care a făcut glume pe seama lui Zelenski. Fraza care a nemulțumit Kievul
Full Article 2 minutes read

VIDEO Ucraina, supărată pe o televiziune franceză, care a făcut glume pe seama lui Zelenski. Fraza care a nemulțumit Kievul

Ambasadorul Ucrainei în Franța, Vadim Omelicenco, a solicitat scuze publice de la postul francez RTL TV, după ce prezentatorul împreună cu oaspeții emisiunii au făcut o glumă nereușită despre liderul de la Kiev, Vladimir Zelenski. Ei au apreciat vizita în străinătate a președintelui Ucrainei drept „turul de circ al lui Zelenski în Europa”, scrie Focus.

Vadim Omelicenco a scris pe 16 mai o postare pe Twitter despre acest incident. Ambasadorul a postat o secvență din emisiunea difuzată la RTL TV, unde prezentatorul spune că Vladimir Zelenski a venit la Palatul Elysee cu „șapito lui”. Ulterior, pe fundal se aude muzică de circ, iar invitații încep să râdă.

Cei prezenți la emisiune au numit vizita în străinătate a președintelui Ucrainei drept „turul de circ al lui Zelenski în Europa”.

„Ce cinism și lipsă de tact, calități care nu sunt inerente poporului prietenos al Franței. Fără empatie, fără responsabilitate. Cer scuze președintelui meu și poporului Ucrainei, care suferă și luptă pentru libertatea lor, dar și libertatea voastră și posibilitatea de a trăi simplu”, a scris Ambasadorul.

 

Amintim că pe 14 mai, președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a fost într-o vizită oficială la Paris, unde a avut discuții cu omologul său francez Emmanuel Macron. Cei doi lideri au discutat subiecte ce țin de viitorul Ucrainei.

Pe 28 martie, ministrul francez al Forțelor Armate Sebastian Lecornu a anunțat că țara sa intenționează să dubleze numărul livrărilor de obuze de calibru 155 mm Ucrainei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: