VIDEO „Uitați-vă cum arată casa bunicii mele”.Viața oamenilor din Mariupol după „denazificarea” și „demilitarizarea” lui Putin
Full Article 1 minutes read

VIDEO „Uitați-vă cum arată casa bunicii mele”.Viața oamenilor din Mariupol după „denazificarea” și „demilitarizarea” lui Putin

Mai multi locuitori din Mariupol, oraș ucrainean aflat total sub controlul Rusiei de la începutul lunii iunie, au postat pe internet filmări cu modul în care decurge viața de zi cu zi în oraș.

Doi copii au fost filmați iar unul dintre ei arăta blocul în care a locuit bunica lui. „Uitați-vă cum arată casa bunicii mele”,  a spus minorul. Din imagini se văd doar blocuri în ruine, iar copilul avertizează că încă exista mine și alte capcane explozive.

În piețele volante din oraș și în magazine, preturile sunt atât în ruble, cât și în grivne. Însă tot mai mai putini localnici folosesc grivna, moneda Rusiei impunându-se în forță.

„Pe 3 iunie, tranzacțiile erau în majoritatea în grivne. Acum e 30 iunie și vânzătorii nu mai acceptă grivne, mai toate prețurile sunt în ruble. Nu prea mai sunt grivne, doar ruble. Pensionarii își folosesc ultimele economii pentru a cumpăra ruble la rate de schimb nebunești”, au declarat doi locuitori din Mariupol.

Mariupol, fost oraș portuar înfloritor, avea o populație de aproximativ 440.000 de locuitori.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: